Karácsony: az állami Kukaholding vezérigazgatója felülírja magát a miniszterelnököt

Mondtam én, hogy mozgalmas év lesz az idei. És akkor még nem is volt a birtokomban az a levél, amelyben az állami Kukaholding vezérigazgatója felülírja magát a miniszterelnököt. A Kukaholding a miniszterelnököt, szép, nem? – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

“Azt már november elején, a kormányülésen is felvetettem

a kormány tagjainak és a kormányfőnek, hogy botrányosnak gondolom a hulladékgazdálkodás finanszírozását a Kukaholding – hivatalos nevén: Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. – miatt. De az már mégiscsak tűrhetetlen, hogy ennek a cégnek a vezetője önhatalmúlag (?) kijelenti, hogy

az Orbán Viktor által többször megerősített főváros-kormány megállapodás szerinte nem érvényes, ezért nem fizeti a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt-nek (FKF), vagyis Budapestnek, még pontosabban: a budapestieknek járó összeget.

Ez azt jelentheti,

hogy egy állami cég egyszerűen elvonja a budapestiek befizetésének jelentős részét. Amit egy budapesti azért fizet, hogy tiszta legyen a környezete, a városa, azt az állami vállalat elkölti másra. Ezzel érdemben veszélyezteti az FKF működését, a hulladékszállítás biztonságát.

Márpedig az FKF-et nem gyengíteni, hanem fejleszteni akarjuk, mert ez kell a tisztább Budapesthez, a szelektív hulladékgyűjtés terjesztéséhez, de még a klímavédelem egyes területeihez is.

Ezt a célunkat egy rossz és igazságtalan szabályozás és egy rosszul működő állami cég meg nem akadályozhatja. Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy azt a pénzt, amit a budapestiek a tiszta városukra költenek, azt az állam ne költhesse el másra.

A budapestiek kérik vissza a pénzüket.

Meg fogunk ezért küzdeni. Első lépésként holnap a kormánytól kérek választ arra, hogy a miniszterelnök adott szavát, vagy a Kukaholding vezérigazgatójának levelét tekintsük-e kiindulópontnak.

Egy hozzászólás itt: “Karácsony: az állami Kukaholding vezérigazgatója felülírja magát a miniszterelnököt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük