Niedermüller Péter: A VII. kerületért felelős tisztifőorvos felettesei nem engedélyezték, hogy kijöjjön a kerületi egyeztetésre

Most, hogy egyre több és több hír érkezik a koronavírus elterjedéséről, Erzsébetváros önkormányzata úgy gondolta, alapos, szakszerű és tárgyszerű tájékozódásra és tájékoztatásra van szükség. Egyrészt a megelőzés, másrészt a pánik elkerülése okán❗️

Ennek megfelelően kapcsolatba léptünk a kerületért felelős tisztifőorvossal,

és meghívtuk egy szűkebb körű egyeztetésre.

A főorvos asszony örömmel elfogadta a meghívásunkat, majd a megbeszélés tervezett időpontja előtt néhány órával arról értesített bennünket, felettesei nem engedélyezték, hogy kijöjjön a kerületbe.

Szerintük ugyanis erre nincs szükség,

a kormány akcióterve a koronavírus megfékezésére elégséges, egyéb intézkedésekre, egyeztetésekre nincs szükség. Így a főorvos asszony nem tehetett mást, mint hogy megadott egy e-mail címet (balogh.lidia@06kh.bfkh.gov.hu), amelyre mindenki elküldheti a kérdéseit, s ő majd igyekszik ezekre válaszolni.

Igyekszem ugyan, de nem nagyon tudom értelmezni ezt a helyzetet

Érthetetlennek tartom, hogy a tisztifőrvos asszony felettesei miért gondolják úgy, hogy nekik meg kell akadályozni azt, ha egy önkormányzat első kézből akar tájékozódni a járvánnyal kapcsolatos aktuális helyzetről, a szükséges intézkedésekről.

Csak remélni tudom, hogy ebben az ügyben nem politikai szempontok játszanak szerepet, hanem csupán ostoba bürokratikus előírásokról van szó.

Mi ettől függetlenül végezzük a dolgunkat és hétfőtől szórólapokon fogjuk tájékoztatni a lakosságot a legfontosabb tudnivalókról.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük