Novák Katalin államtitkár beszólt Orbánnak - Városi Kurír

Sorting by

×

Novák Katalin államtitkár beszólt Orbánnak

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett, az Országházban tartott családi napon beszólt a főnökének.

Hirdetés

Az üzenet

„A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk”

Az államtitkár feltehetően nem úgy gondolta, ahogy mi értjük, de amit mondott, egyértelmű feddés a miniszterelnök felé, hiszen ki beszélne folyamatosan a kampányban pontosan a határon túli magyarokhoz, ki osztogatná üptre a milliárdjainkat nekik, mint egy személyben ő.

Novák Katalin a „2018. a külhoni magyar családok éve” című programsorozat eseményén kijelentette:

kevéssel az április 8-ai választás előtt sokan azt gondolják, hogy a határon kívül élők ügyét kampánytémává lehet tenni, holott ez nem lehet kampánytéma.

Az államtitkár szerint lelkiismereti kérdés a határon túli magyarok ügye, és biztosította őket arról, hogy a jövőben is számíthatnak a kormányra.

Innen elkezdte ismertetni azokat a programokat, amivel pontosan azt teszi a regnáló, amivel első mondatában – feltehetően – az ellenzékre akart össztüzet zúdítani:

Köldökzsinórprogram

amely az anyasági támogatás és a babakötvény kiterjesztésével biztosítja a kapcsolatot az anyaország és a határain kívül született gyerekek között. Ezzel a támogatással ismerik el a magyar gyermekeket, szülessenek bárhol a világban. (Az államtitkár beszédét vastapssal fogadta a Kárpát-medencéből érkezett több száz magyar család.)

Babakötvény

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint babakötvényre eddig csaknem kétszáz kérvényt nyújtottak be, anyasági támogatásra pedig több mint ezret. A legtöbb (823) igénylés Kárpát-medencei egykori magyarországi területekről érkezett.

A többség ellenzi a határon túliak szavazati jogát

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős szerint

„szimbolikus, hogy az Országház főlépcsőjén, a nemzet egységét megtestesítő Szent Koronától néhány méterre találkozunk”

Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke köszöntőjében arról beszélt:

az, hogy hatodik alkalommal tudnak összegyűlni az Országházban a családi napra, azt jelenti, a határon túli magyarság Magyarországon “itthon van”. Ezt erősíti a kormány több intézkedése, például az állampolgárság megadása és a családi kedvezmények kiterjesztése. A szervezet tagsága hálás a kormánynak a törődésért, még akkor is, ha vannak

„populista nézetek, amelyek elvennék az állampolgárságot, letagadnák nemzettársaikat, akik a határon kívül rekedtek”

Így zajlott az ország házában egy ünnepség, amelynek távolról sem célja a határon túliak kampánycélú felhasználása!

(forrás: MTI)

És a határon belüli magyar fiatalokat ki fogja támogatni?

Gyurcsány: a „nyugdíjimport” mögött politikai haszonlesés áll

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2018.02.17 - 17:50
  Közvetlen hivatkozás

  orban addig marad amig az osszes szarhazi tolvaj az ellenzekben nem áll a jobbik mogé ugy hogy nem is indulnak.csotanyt mar most agyonutni bandastol.

  Válasz
 • 2018.02.17 - 20:52
  Közvetlen hivatkozás

  Csak úgy mondom, hogy a határon belül is élnek családok! …Katalin a sok szemétsége mellett a kis “morzsányi” mellé szólás nem segít a megítélésén….

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.