Mészáros elbukott – helikopter eladó!

Bukta bélmegyeri vadászterületét Mészáros Lőrinc. Ez az a békési település, ahová a rossz közút miatt helikopterrel jár kastélyába a felcsúti milliárdos.

Földön-járás

A járásbíróság friss ítélete szerint nem volt szabályos az a földtulajdonosi közgyűlés, amelyen az ifjabb Mészáros Lőrinc vezette társaság megszerezte a vadászati jogot. Az állam a vadászterületek átszabásával és a szavazati jogával élve hozza helyzetbe a neki kedves társaságokat.

Az átszabott térkép

A bélmegyeri erdős, mezős terület egyik gazdája Lovas Mihály. Az ő társasága vadászhatott itt régebben. Tavaly a Fidesz-kormány átszabta a térképet: a kilencezer hektárt négy részre osztotta. Miután az állam is tulajdonos, a képviselője szavazhat, a legértékesebb terület vadászati joga így a Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társaságé lett, amelynek elnöke ifjabb Mészáros Lőrinc, a felcsúti milliárdos fia.

„Úgy tudom, Mészáros Lőrincék voltak lent, talán a Semjén Zsolt is lent volt, ők is vadásztak ezen a területen. (…) Vagy ötven használt sörétpatron hevert szanaszét a falu melletti vadászterületen, amikor ott jártunk. Csaknem két és fél millió forintot durrogtattak el múlt szombaton Mészárosék. Ha most is helikopterrel jöttek, még többe került a hétvégi kikapcsolódás.”

-nyilatkozta egy vadász a HírTV munkatársának.

A bélmegyeri vadászok perre mentek.

„A bíróság megállapítja, hogy az alperesnek a 2016. augusztus 12. napján megtartott földtulajdonosi gyűlésen meghozott 2/2016. számú határozata érvénytelen, a 3/2016. számú határozata a harmadrendű felperes vonatkozásában érvénytelen”

– azaz a bíróság kimondta, hogy törvénytelenül hívták össze azt a gyűlést, amelyen Mészáros Lőrincék kerültek a nyeregbe.

„Hogy ha ezt most elengedjük, akkor 20 évig nem leszünk vadászatra jogosultak sem. És kizárjuk, hogy a saját földjeinken az unokáink, a gyerekeink vadászhassanak”

– összegezte az ítéletet Lovas József.

A fenti eset nem egyedüli, a mostani kurzus képviselői körében igencsak dívik a vadászszenvedély. A Somogyacsai Vadásztársaság területének egy részére egy volt honvédelmi államtitkárhoz köthető társaság tette rá a kezét. Szétdarabolták a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. 14 ezer hektáros területét is, itt is Fideszhez köthető sportemberek lettek a befutók. Csongrád megye legnagyobb, 18 ezer hektáros vadászterületét pedig az a Návay Kornél Vadásztársaság kapta meg, amelynek tagja a kancelláriaminiszter, Lázár János.

(forrás: HírTV)

Elképesztő pompa jellemzi Lázár János rejtegetett kastélyát

A kormány az Év Emlősének választotta a földikutyát, csak előbb gajra vágta az élőhelyét. Nekik is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük