Novák Katalin magából csinált ostobát, vagy besegítettek neki?

Ez most mire jó? Novák államtitkár röpke három hét leforgása alatt hátsót csinált a szájából, -na jó, őt és a többi közszolgát ezért fizetik a pénzünkből- csak remélni tudjuk, hogy nem feltételezték, hogy nem vesszük észre!

Az ígéret

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkára december 19-i sajtótájékoztatóján szó szerint azt mondta: január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások.

Sőt, három nappal később – amikor már a közlönyben is megjelent – a politikus szintén január elsejére hivatkozott Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Miért nem mondott igazat az államtitkár?

  • 1) Novák Katalin olyan tájékozatlan az irányítása alatt álló családügyekben, hogy még ezt a fontos határidőt is képtelen számon tartani.
  • 2) Muszáj hazudni, mert a hamis ígérgetés a kormányprogram része.

Mi is történt……

Rövid úton megoldotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a problémát, hogy Novák Katalin államtitkár decemberi bejelentésével ellentétben miért nem lettek január elsejétől ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek.

A minisztérium a hvg.hu-nak elküldött közleményben azt írta, hogy

július 1-től nem kell fizetni a készítményekért,

és arra hivatkoznak, hogy ez a Magyar Közlönyben is megjelent már.

Azt közölték, ekkortól lesz ingyenes a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is. Hozzátették, 2020-tól korlátozástól mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket.

A Magyar Közlöny december 19-ei számában Orbán Viktor valóban július 1-ei határidővel szólította fel az emberi erőforrások miniszterét és a pénzügyminisztert is a szükséges jogszabály-módosítások előkészítésére és a finanszírozás előteremtésére.

Az Emmi nem közölte,

hogy miért nem az eredetileg Novák által ígért januári bevezetéssel indultak.

5 thoughts on “Novák Katalin magából csinált ostobát, vagy besegítettek neki?

  • Novák Katalin! Mennyi bruttó jövedelmének kell lenni annak, akinek 5-600 ezer forint SZJA megfizetése alól mentesül? Ez a törvény is kiknek lesz kedvező? Legalább ne nevetnek olyan cinikusan a létminimumon élő állampolgárok szemébe!!!!!

  • Nem kellene ennyire alpári stílusban kommunikálnotok, internáci balfax hülyelvtárs firkászok, mert félő, hogy az általatok összehordott ürülékes dézsa rátok fog borulni.

  • Csuda valasztekos stilusban irsz. Szamold össze hany serto szot hasznaltal, es kopd pofan magad.

  • Kicsi fidesznyik, néci az ALJAS kormányod, élen a viktorkával aki nem ember, mert stadionokra költ milliárdokat az önmaga örömére és a falábú focistácskáknak, egészségügy helyet.

  • Ez a némber, mert nőnek nem írom, alapból ostoba seggnyaló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük