Nyitni kell a hátrányos helyzetű tehetségek felé

A Munka-Kör Alapítvány szívesen támogatja a kiemelkedő művészeti tehetséggel rendelkező, megváltozott munkaképességű embereket. Foglalkoztat olyan munkatársakat – a hallássérültek mellett – akiknek más érzékszervi fogyatékosságuk van.

Mélyen elkötelezett a zene iránt

A szervezethez öt évvel ezelőtt fordult egy látássérült ügyfél, akit jelenleg nyolc órában tudnak foglalkoztatni. A fiatal énekművésznek és ökumenikus kántornak kiváló zenei képességei vannak.

Évekig tanult Salzburgban, Herfordban, Pécsett, Budapesten és Vácott különféle főiskolákon éneket és zenét. Részt vett tehetségkutató versenyen, ahol a paraszupersztár döntő első helyezését érte el ének kategóriában. Kül- és belföldi rendezvényeken szerepelt, és több évig dolgozott egyházi gyülekezetek kántoraként.

A mai énektanár mélyen elkötelezett a zene iránt. Bebizonyítja, hogy fogyatékossággal élő emberként, akarattal és kitartással sok mindent tehetünk, ha keressük a lehetőségeket, és egyedülálló módon megmutatja, hogy a megváltozott képességűek is tudnak dolgozni, ha esélyt biztosítunk nekik.

Kevesebb esélyük van

A társadalom elutasító magatartása miatt nehezebben haladnak előre a pályán. Szorgalommal is kevesebb esélyük van a munkavégzésre, ami részben a nyitottság hiányának és az előítéleteknek köszönhető.

Az alapítvány ezért szeretné ösztönözni a munkaadókat, állampolgárokat, hogy keressenek lehetőséget a kiemelkedő tehetségű, hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására.

(Forrás: MTI/OS)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük