BlogbazárBulvárKiemelt hírek

Nyugi kormány, segítek! – kisnyugdíjasunk korszakalkotó ötlettel állt elő

kisnyugdíjas

Két napja gondolkozom, mit is lehetne tenni, hogy ne rémálom legyen ez a rezsiutalvány-ügy és ne maradjon ki belőle senki, akit megillet.

Így a következő ötleteim lennének!

Bár már hétfőn életbe lép a határozat és gondolom már javában nyomják is az utalványokat, ezért más lehetőség nincs, mint változtatni picit azon, ami el lett szúrva, de nagyon. Kíváncsi vagyok, van-e erre fogadó- és tenni akaró készség.

Kezdjük a postával:

aki nem tudja átvenni, annak dobjanak be egy értesítőt ezzel is megspórolva, hogy levelezgessünk a Magyar Államkincstárral, ne vegyük el idejüket, amikor így is rengeteg a dolguk és kevesen vannak! Ezzel az egy lépéssel már azt elérnénk, hogy mindenki hozzájutna az utalványához. Plusz rengeteg pénzt és időt is megspórolnánk! Ősz és tél jön, ami nagyon megnehezíti sok idős ember közlekedését, még azokét is, akik mozgásképesek!

Folytassuk azzal utána,

hogy a szolgáltatóknál tessék kezdeményezni azoknak, akik nem csekkel fizetnek, hogy lehetőségünk legyen bankon keresztül valamilyen megkülönböztető jellel, vagy igazolással elfogadják a fizetést. Ha ez nem lehetséges, akkor marad a banknál az ideiglenes átutalás szüneteltetése addig, még tart a 9000, vagy 18000 forintos utalványból.

Mert ne feledkezzünk meg, hogy a házaspároknál 2 fő is kap majd utalványt! Fontos még, hogy ne névhez legyen kötve, hanem bejelentett lakcímhez hiszen házasságban nem két néven futnak az vevőazonosítók. Vagy a férj, vagy a feleség nevén, ha pedig együtt él a család és mondjuk a gyerek nevén van, akkor is be lehessen váltani!

Sokan egészségi állapotuk miatt otthonokban élnek, de nekik is jár az utalvány! Ők azzal a havi rezsijüket csökkenthessék úgy, hogy az utalványt írják jóvá a havi díjukból amiért gondozzák Őket.

Aztán ott van még az a lehetetlen helyzet,

hogy nem személyesen kelljen a szolgáltató ügyfél szolgálatára bemennie az idős embernek, mert ezzel terheli a szolgáltató dolgozóit és nem utolsó sorban nem kell esőben, hóban, hidegben ácsorogni valamelyik fiókiroda előtt.

Ne feledjük nagyon sok településen nincs ilyen fiók iroda hanem utazni kell egy másik településre vagy városba. Ez embertelen, plusz sokan képtelenek is rá nem csak a plusz költségek miatt, hanem fizikailag is.

Végezetül vannak ugye a hajléktalan, vagy éppen albérletben élő nyugdíjasok

Nekik is meg kell oldani, hogy hozzájussanak az utalványhoz. Az albérletben élőknek biztosítani kell, hogy a bérlőkkel megegyezve csökkenthessék a rezsijüket.

Sajnos a hajléktalanokra nincs ötletem

De valamit ki kell találni mert sok tízezer ember él az országban fedél nélkül. Remélem semmit sem hagytam ki. Jó szándékkal 1 nap alatt meg lehet ezt egy korrigált új határozattal oldani még mielőtt elkezdik kihordani az utalványokat! Talán eljut az illetékesekig!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Rosta Ágnes
másokért is aggódó és gondolkozó kisnyugdíjas

About Author

Comments (6)

 1. Orbán András Lajos

  Gratula ROSTA ÁGNES igen így nagy betűvel mert megérdemled helyénvalók az ötleteid!

 2. Hitetlenek.Nem elég a gesztus?Szegény orbán/kisbetűvel/töri a fejét ti meg fanyalogtok.

 3. Rosta Ágnes

  NAGYON KEDVES! KÖSZÖNÖM SZÉPEN. BOCSÁNAT ÉN NAGY BETŰKKEL ÍRÓK. FÉLIG VAK VAGYOK. <3

 4. Rosta Ágnes

  😀 NEM AZ A BAJ, HOGY A FEJÉT TÖRI. HANEM AZ, HOGY BELÜL NINCS SEMMI. DE NEM CSAK NEKI….

 5. Ésszerű ötletek, de meg mernék esküdni, hogy semmit nem hasznosítanak belőle. Úgy, ahogy van, ez a rezsiutalvány egy nagy blöff. s éppen ezért nem fogják megváltoztatni a feltételeket. A mesebeli lány tipikus esete: “Hoztak (adtak) is valamit, meg nem is…” Minden esetre jól tudják magukat fényezni, még akkor is, ha az érintettek (nyugdíjasok) nagy része inkább bosszúságot kap “ajándék”-ba.

 6. Megkeseredett szoci nyugdíjasok.Elmúlt a jó világ,és ez nem tetszik nektek.Megértem.Lesz ez rosszabb is.

Szólj hozzá!