Így fertőtlenítsd át az otthonodat a téli időszak előtt

Ahogy lassan hűvösebbre fordul az idő, úgy válnak egyre gyakoribbá a meghűléses, vírusos megbetegedések is. Ezek a körülmények egyrészt ideális terepet teremtenek a kórokozók elszaporodásához, másrészt immunrendszerünk ilyenkor meggyengülhet és könnyebben elkaphatjuk a betegségeket. Emiatt érdemes fokozott figyelmet fordítani az alapos kézmosásra, használati eszközeink és otthonunk rendszeres fertőtlenítésére is. Ha biztosra akarunk menni, a hagyományos tisztítószerek mellett bevethetünk olyan profi eszközöket is, mint például egy ózongenerátor.

Tovább

Ezt tedd, ha megérkezik a behívó oltásra, Te viszont már átestél a betegségen

A címben feltett kérdésre, “behívó oltásra” már gyógyultaknak, is  válaszolt Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs legutóbbi sajtótájékoztatóján kedd kora délután,. A téma azért is fontos, mivel egyre többen kapják meg postán az “átesési igazolást”!

Tovább

Süt a nap, irány a ….. kinek, mi! Az időjárás miatt senkinek nem kell a négy fal között ülni!

Karácsony második napján sem lesz télies az időjárás, a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk, erős északnyugati szél fúj. Csökken a felhőzet, napos idő lesz, inkább csak délen és keleten lehet felhősebb az ég. Említést érdemlő csapadék nem várható.

Tovább