Nyugiság van! Csak szülni kell, az ügyintézés automatikus lesz!

Szinte automatikussá válik a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés 2021 februárjától – mondta a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1-en.

Isti bizi, az adtok biztonságos helyen lesznek

Pogácsás Tibor a robotizálható ügyintézési folyamatok közül kiemelte, hogy a gyermek születése esetén a jövőben a kórházban felvett adatok, többek között az újszülöttről készült fénykép alapján, automatikusan történik a lakcímkártya, a személyi igazolvány és az adókártya kiállítása, és automatikusan, szülői igénylés nélkül indul meg a családtámogatási ellátások folyósítása.

Elhalálozáskor a halál bejelentésével megkezdődik a hagyatéki eljárás és a közüzemi szolgáltatók értesítése

Azt szeretnék elérni, hogy azokat a fejlett technikákat és technológiákat, amelyeket az emberek a hétköznapokban használnak, az államigazgatásban is elterjesszék.

Nem várható el minden korosztálytól,

hogy ezeket a technológiákat

“befogadja”,

de őket is segíteni szeretnék olyan pontok kialakításával, ahol önállóan vagy segítséggel képessé válnak elektronikus ügyintézésre. Az állampolgárok adatait tartalmazó adatbázisok védelmi rendszere a bankokéhoz hasonlóan biztonságos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük