Gábor György: Az Ó- és Újszövetségtől Borkai Zsoltig

A keresztény bibliai szemlélet szerint az Ószövetség az Újszövetségben teljesedik be. Ennek megfelelően az Ószövetségben (a múltban) előforduló személyek, esetek, cselekedetek az Újszövetségnek, azaz a jelennek az előképei. Olvasható Gábor György filozófus közösségi oldalán.

Az ószövetségi múltban előképeket találó tipológikus szemlélet

a történelmi ismétlődésre helyezi a hangsúlyt: így lesz például az ószövetségi körülmetélés az újszövetségi keresztelés előképe, Izrael, a választott nép Krisztus egyházának előképe, vagy az ószövetségi bárány-áldozat Krisztus megváltói kereszthalálának előképe etc.

Mindezt azért fontos tudnunk, mert most, hogy napvilágot látott a Borkai-ügy rendőrségi jegyzőkönyvének néhány részlete, a tisztánlátás érdekében végre a kormány keresztény-nemzeti értékrendjével összhangban szükséges értelmezni a történteket.

A Fidesz, beleértve természetesen Orbán Viktort,

kb. egy évvel a választás előtt mindent tudott Borkai viselt dolgairól, s miután keresztény-nemzeti értékrendjükkel egybevágónak érezték a megesetteket, nem emeltek szót Borkai ellen, épp ellenkezőleg: az utolsó utáni pillanatig kiálltak mellette és támogatták őt a kampányban.

A fideszes tipológiai szemléletből fakadóan a Borkai-féle múlt (a közpénzek lenyúlásától a bűnszervezetben történő köztörvényes cselekedeteken át a centrális helyre állított családnak alkalmi kéjhölgyekre való lecseréléséig) vajon mi mindennek az előképe a Fidesz jelenéből?

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Gábor György: Az Ó- és Újszövetségtől Borkai Zsoltig

 • Avatar
  2020.01.26 - 13:21
  Közvetlen hivatkozás

  “…az Ószövetség az Újszövetségben teljesedik be.”
  -Jó mondat.
  Pontoabban, irtak maguknak egy “Szent könyvet”
  Az ő szövetségük alatt (Ószövetség) elkövethetjük a világ legnagyobb büneit…-mert a mi Istenünk meg a Mózes…bla-bla-bla…
  -Mert Józus, -és a keresztények úgyis “megbocsájtanak” …-hiszen erre neveltük “Be” őket…

  Tegyük fel, hogy én igy értelmezem.
  Ez már “zsidózás” ????

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük