Oberfrank Pál “zsigeri ellenállása” a szavukat hallató piarista tanárokkal szemben

Érdekes ez a zsiger-ügy! Az ellen nem tiltakozik Oberfrank zsigerileg, hogy a neki kedves nézeteket előnyben részesítő Origo valótlanul állította Szilvásy László piarista tartományfőnökről, hogy elhatárolódott volna a NAT ellen tiltakozó tanároktól.

Oberfrank Fidesz-zsigere

Mint arról beszámoltunk, az egyházi iskolák NAT-elleni tiltakozását elítélő cikkében az Origo többek között idézi a magyar piaristák tartományfőnökét is. Szilvásy László azonban az Indexnek azt mondja: ő nem nyilatkozott az Origónak, és nem adott közre semmilyen állásfoglalást a Piarista Rend Magyar Tartománya nevében.

 

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója interjút adott a témában a vasárnap.hu-nak, amiben piarista öregdiákként elmondta, hogy

Tegnap értesültem a tanári csoport nyilatkozatáról. Megrengett alattam a talaj, megmondom őszintén. Zsigerileg rögtön valami nagy ellenállást éreztem magamban. Erős felindulást érzek a történtek miatt. Az a piarista diák vagyok, akit még szerzetes tanárok tanítottak messze nem ilyen optimális körülmények között.

“…nem vitatom, hogy a Nemzeti Alaptantervben esetleg lehetnek olyan dolgok, amelyek nem tetszenek bizonyos tanároknak…”

Nem így kell elintézni, amikor valami gondunk van. Kevésnek érzem azt az elégedetlen mondatot, hogy „már szóltunk többször”. Nem feltétlenül köthető a napi kormányzáshoz minden olyan dolog, ami éppen nem működik. Ez nem lehet az elintézés módja. Az egész ügy mögött érezhető szellemiség és a szándékok egyáltalán nem illenek bele abba a képbe, amit egy egyházi iskolától el lehetne várni. Kifejezetten azt érzem, hogy valamiféle értelmetlenség vagy pedig egy nagyon is tudatos akció húzódik a dolgok hátterében.

“Számomra ez vérlázító és elfogadhatatlan”

…amikor szükségük volt valamire, akkor is csak kaptak. Én ezt nagyon erősen végiggondolnám a helyükben. A színház világa is hasonló. Nem lehet rárontani egy ország vezetésére ilyen értelmetlenül.

Arra az alákérdezésre, hogy Volt piarista diákként hogy látja, mi állhat a történések hátterében, ezt válaszolta:

Kívülről is látszik és elérnek mindenhová a hírek, hogy valami nagyon nincsen rendben a Budapesti Piarista Gimnáziumban. Valami nagy zavar van a gépezetben. (…) Most nagyon megrettentem.

Bizony, kedves Oberfrank úr! A “szó veszélyes fegyver”! No meg a szabad gondolkodás is. Ha gondolja, egyszer érdemes lenne kipróbálnia!

Hoppál Péter sem hagyta hozzászólás nélkül a színigazgató zsiger-ügyét:

“A balliberálisok a markukban röhögnek a NAT ellen tiltakozó egyházi iskolai tanárok láttán. Ha hatalomra jutnak, ELVESZIK az egyházi iskolák mai törvényes normatív finanszírozását, ami egyébként a Horn Gyula által aláírt Vatikáni Szerződésen alapul. Egyszer már megtették ezt Gyurcsány vezényletével 2010 előtt, amely agresszív jogsértést egyházi iskola igazgatójaként közelről láttam akkoriban. Ma is erre készülnek! Igaza van Oberfrank Pál színigazgatónak, volt piarista diáknak. Hova tették eszüket az aláíró tanárok?”

Egy hozzászólás itt: “Oberfrank Pál “zsigeri ellenállása” a szavukat hallató piarista tanárokkal szemben

 • Avatar
  2020.03.03 - 05:34
  Közvetlen hivatkozás

  Nem az a bűn, ami a NAT-ban benne van, hanem ami abból kimaradt:
  Yinon
  Kalergi
  Kaufman
  WTC7

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük