Fülöp János szeptemberben azért mondott le, mert Őcsény lakosai közül sokan megfenyegettek egy vállalkozót, aki a menekülteket látott volna vendégül.Újra megválasztották vasárnap Fülöp Jánost (független) a Tolna megyei Őcsény polgármesterének – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője korábban azt mondta: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település addigi polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

A vasárnapi választáson a 2042 szavazásra jogosult közül 1028-an adták le voksukat.

A településvezetői posztért négy független indult, közülük az újrázó Fülöp János 592 szavazatot kapott. Csapai Jánosra 159-en, Guzsván Istvánra 59-en és Kozma Zoltánnéra pedig 213-an szavaztak, továbbá 5 érvénytelen voksot regisztráltak – tájékoztatott a jegyző.

Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, lemondását korábban azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában. A községben ugyanis sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

(Forrás: MTI)HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét