Oda-vissza össztűz fideszestől fideszesre

Gyula Fidesz-KDNP-s polgármestere büntetőfeljelentést tett rágalmazás miatt korábbi fideszes párttársa, volt alpolgármestere ellen.

Polgári pert is indít

Görgényi Ernő gyulai polgármester csütörtökön az MTI-nek azt mondta: határozottan visszautasítja Galbács Mihály volt alpolgármesternek a személyét és a tevékenységét érintő állításait, sejtetéseit, amelyek egy része hamis tényállítás, másik része valós tények hamis színben történő feltüntetése.

Görgényi Ernő közölte:

feljelentette a korábbi alpolgármestert rágalmazás miatt, és a büntetőeljárás után polgári pert is fog indítani ellene. Galbács Mihály sértődött ember, akit a Gyula Thermál FC futballklub elnökeként folytatott korrupciógyanús tevékenysége miatt kizárt a Fidesz önkormányzati frakciója, a Fidesz helyi szervezetének közgyűlése pedig egyhangúlag támogatta kizárását a pártból.

„Sértődött emberként

most mindent elkövet, hogy ártani próbáljon annak a politikai közösségnek, amelynek korábban mindent köszönhetett” – fogalmazott Görgényi Ernő. Támadja a gyulai beruházásokat – folytatta –, amelyekhez a forrást Kovács József fideszes országgyűlési képviselővel szorosan együttműködve, sok munkával nyert el a város. A megvalósítás során pedig arra törekszenek, hogy helyi vállalkozások kapjanak lehetőséget, amelyek Gyulán fizetnek adót és gyulai embereket foglalkoztatnak – mondta.

A gyulai önkormányzati beruházásoknál szabályos közbeszerzési eljárások során kiválasztott kivitelezővel kötnek szerződést, és egyik hatóság sem állapított meg soha jogsértést ezzel kapcsolatban – emelte ki a polgármester.

A gyulai vezetőkkel „összenőtt” egy helyi üzleti kör

Galbács Mihály június végén összeállított, állítólag csak a Fidesz vezetőinek szánt, de végül több helyre eljutott dokumentumáról az index.hu számolt be csütörtök reggel. Ebben a korábbi alpolgármester egyebek mellett azt írta, hogy a gyulai vezetőkkel „összenőtt” egy helyi üzleti kör, a közbeszerzési eljárások eredményét pedig előre eldöntik. A 2014 és 2019 májusa között összesen 3,5 milliárd forint értékben kiírt közbeszerzések 78 százalékát egyetlen ember különböző cégei nyerték el – emelte ki a volt alpolgármester.

Kovács József fideszes országgyűlési képviselő, a párt helyi választókerületi elnöke az MTI-vel azt közölte: a választókerület részéről, választókerületi elnökként „töretlen a bizalom a gyulai városvezetéssel és képviselő testületével kapcsolatosan”. Hozzátette: továbbra is teljes mellszélességgel támogatják a jelölteket az őszi önkormányzati választáson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük