Olvasnivaló azoknak, akik a Jobbikkal akartak összefogni

A regnáló kormánypárt hathatós közreműködésének hála a Jobbik előtt két út áll, vagy megszűnik, vagy ketté – hárommá, sokká.. – oszlik. Mindkét esetben a Fidesz nyer új, potenciális szimpatizánsokat.

Össznépi összefogás?

Sokan úgy vélték, hogy Orbán leváltásának egyetlen demokratikus lehetősége, ha az ellenzék pártjai rehabilitálják a vállalhatatlan Jobbikot és – bár az kézzel-lábbal tiltakozott ellene – együttműködnek velük a “szent cél” érdekében.

Vona bedobott mindent, hogy feledtesse az antiszemita megnyilvánulásokat, a rasszista kiállásokat és tetteket és a demokratikus oldalon is lettek szép számmal, akik hajlandók lettek volna nagy levegőt véve, “befogott” orral együttműködni.

A Jobbik foga fehérje

Az együttműködés pártiaknak ajánljuk a Vona távozása után előretörő Toroczkai László közösségi oldalán közzétett bejegyzését:

“Megszűnik az Együtt nevű párt, mert a választásokon még 1 százalékot sem tudtak elérni. A 150 millió forintos kampánytámogatást is vissza kell fizetniük. A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor, a Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás, valamint Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor főtanácsadója 2018. április 12-én (tehát 4 nappal a választási bukás után) arra próbálta rávenni a Jobbik elnökségét, hogy az anyagilag tönkretett Jobbik pártkasszájából, vagy az Alfahíren rendezett nyilvános gyűjtésből pénzzel segítsük meg az Együtt vezetőit, hogy vissza tudják fizetni a tartozást.

A pénzt tehát a drogliberalizációért

küzdő Juhász Péternek, valamint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon legközvetlenebb munkatársának, egykori kabinetfőnökének, Szigetvári Viktornak kellett volna adni.

Szerencsére ezt a hazaárulást

sikerült megakadályoznunk az elnökségben, de ekkor már tudtam, hogy a Jobbikot csak úgy lehet visszaterelni az eredeti útra, ha megnyerem az elnökválasztást.

Az Együtt nevű vállalhatatlan törpepártnak persze “valakik” hirtelen összedobták a 150 millió forintot, végül nem kellett hozzá a jobbikosok pénze.”

https://www.facebook.com/laszlotoroczkai/posts/970332826481344

Novák is megszólalt:

A fenti bejegyzéshez ezt fűzte hozzá:

“Normális esetben ezért az n+1-edik árulásért akár mint hűtlen kezelésért kéne a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága eljárást indítson Sneiderék ellen… Ehhez képest épp az ilyen gyalázatokkal szemben fellépő Toroczkai Lászlót záratják ki. Méghogy nincs pénz a Jobbikban pl. a józsefvárosi polgármester-választásra, melyen így jobbikos induló híján a 12 évig SZDSZ-es fővárosi közgyűlési képviselő marad a Fidesz alternatívája…”

Toroczkai: a Jobbik vezetése bomlasztja az egységet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük