BanánköztársaságKerítésen innen

Orbán: a békével mindenki jól járna, azonban Magyarországon kívül mások nem képviselik ezt az álláspontot

béke

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Magyarország bizonyos termékek árát hatóságilag korlátozza, azonban ezzel a háborús inflációt csak időlegesen és részlegesen lehet megfékezni

Ezért Magyarországnak és az összes európai országnak az az érdeke, hogy minél előbb vége legyen a háborúnak. Nem szankciókat kell kivetni, hanem el kell érni, hogy tűzszünet legyen, majd meg kell állapodni a béketárgyalások keretéről. A békével mindenki jól járna – hangsúlyozta a kormányfő, aki szerint azonban Magyarországon kívül mások nem képviselik ezt az álláspontot, nem “ütik meg ezt a hangot”.

Orbán Viktor azt is leszögezte: háborús helyzet van, nem támadunk, hanem védekezünk, nem most van az ideje annak, hogy “előre tudjunk lépni egy vagy kettőt” a fejlesztésekben vagy akár bérkérdésekben.

A siker, az eredmény ma az, ha nem csúszunk vissza, hanem “meg tudjuk vetni a sarkunkat” és nem engedjük, hogy a háborús helyzet visszatoljon bennünket a gazdasági fejlettség és az életszínvonal tekintetében – mondta.

Hozzátette: a kormány azt vállalta, hogy megvédi a teljes foglalkoztatást, a családtámogatási rendszert, a rezsicsökkentést és a nyugdíjakat.

Ukrajna európai uniós tagjelöltsége segíti az ott élő magyarok jogainak érvényesítését

Orbán Viktor kiemelte: a tagjelöltség “a kezdő lépés”, ami nem jelenti azt, hogy meg is kezdődnek a tárgyalások; ehhez feltételeket kell teljesítenie Kijevnek, köztük olyan európai uniós és benne magyar elvárásokat, amelyek az ott élő kisebbségekre vonatkoznak.

Sokkal jobb helyzetben vagyunk az ott élő magyarok jogainak érvényesítése tekintetében, mint lennénk, hogy ha Ukrajna nem kérte volna a tagjelölti státust – fogalmazott Orbán Viktor az interjúban.

(MTI)

A gyermekvédelmi (?!) népszavazáson Orbánt cserben hagyta a népe, most ő és csapata tesz rájuk

Friss híreink

About Author

Comments (1)

  1. És fegyverkezzünk, hogy megvédjük a békét! Valami ilyet is mondott mostanság, nem? Mint annak idején az USA: azért kellenek az atomfegyverek, hogy megvédjük a békét.
    O. logikája alapján Ukrajna miatt nem tudja emelni a tanárok, stb. bérét. És ezt a csúsztatás-hazugság-baromságot, hogy fegyverszünet és béketárgyalás. Nyilvánvaló, hogy az oroszoknak ez esze ágában sincs, ők vissza akarják állítani a Birodalmat. Nem látja ezt O., vagy nem akarja látni, vagy látja, de szokása szerint megint hazudik?
    A háborús infláción kívül az új prop. szöveg, hogy ha most Gyurcsány lenne hatalmon. Imádom, hogy a FIDESZ-ből szibilla lett. Látja az alternatív valóságot! És a fideszesek bedőlnek neki, megint, mindig. Nagy az Isten á….kertje!

Szólj hozzá!