Kerítésen túlKiemelt hírek

Orbán elérte pályája csúcsát: van egy ország, ahol komolyan veszik, amit mond….

mindenki megőrült

Orbán Viktort és beszédíró csapatát is meghökkenthette, hogy a szokásos péntek reggeli “eligazítását” valakik a világban -kerítésen kívül- végig hallgatták és amit mondott, azt komolyan vették. Faramuci a helyzet, mert mégsem hazudtolhatja meg saját magát! Kovács Zoltán és Szijjártó Péter most törhetik a fejüket, miként magyarázzák el külhonban, hogy amit a magyar miniszterelnök mond, azt el kell osztani sokkal és az eredményből gyököt vonni, hogy jól értsék!

Szír közszolgálati tévé: Magyarország folyosót nyitna a menekülteknek Nyugat-Európa felé

Magyarország lehetővé tenné, hogy a menedékkérők eljussanak Nyugat-Európába – írja a Szíriában országos lefedettségű közszolgálati tévécsatorna, a Szíria TV– írta meg a 24.hu. A csatorna Orbán Viktor legutóbbi pénteki rádióinterjújára hivatkozva írta meg mindezt, szavait úgy értelmezve, Magyarország kész folyosót nyitni a migránsok számára, hogy azok eljuthassanak Nyugat-Európában.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban valóban beszélt ilyesmiről, ám a szavai inkább retorikai fordulatként hatottak, mintsem komolyan vehető ígéretként. A miniszterelnök az állami rádióban a migrációs helyzetre vonatkozó egyik kérdésre válaszolt így:

Ha jó nektek, vigyétek őket! (a nyugati országok a migránsokat – a szerk.) Tehát mi készen állunk arra, hogy nyitunk egy korridort, akinek kell, és a migránsok fölmasírozhatnak ott Ausztriáig, Németországig, meg Svédországig. Ha kell nektek, vigyétek.

A miniszterelnök e kijelentése előtt arról beszélt, hogy nyugat-európai politikusok szerint a migráció jó dolog.

El is mondta a brüsszeli bürokraták vezetője, hogy az a jó, ha minél több migráns jön. A migráció jó, a migrációra szüksége van a társadalmainknak. Tehát ők azt gondolják, hogy ami ellen mi harcolunk a déli határainknál, az nem rossz dolog, hanem jó. És bennünket hibásnak látnak, mert úgy gondolják, hogy mi egy jó dolgot akadályozunk meg

– fogalmazott a miniszterelnök.

Ne figyeljenek oda arra, amit mondok….

Nem elvárható, hogy a nagyvilágban mindenki naprakész legyen az Orbán-nagyotmondásokból, és arra sem emlékezhetnek elhanyagolható mivolta okán, amit 2008-ben szivárgott ki először és azóta is több alkalommal ráerősített. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott 2008. áprilisi távirat szerint Orbán azt mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének, hogy

“hagyják figyelmen kívül, amit mond”

a kampányban.

“Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól”

– mondta Orbán a távirat szerint. Az April H. Foley korábbi nagykövet aláírásával megjelent, “confidential” (bizalmas) besorolású táviratban az akkor alapításának huszadik évfordulóját ünneplő Fideszről olvasható hosszabb elemzés kapcsán. (forrás)

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Fotó: Cseri László

 

Orbán elérte pályája csúcsát: van egy ország, ahol komolyan veszik, amit mond....

Comments (2)

  1. Dr.Surányi Jenő

    A saját szájával orbán: “hagyják figyelmen kívül, amit mond”. De még amikor kérdez, akkor is! Kire is igaz vajon, hogy “hazudtunk reggel, délben meg este”? Döntsd el!

  2. Andrew Fried

    Az orban csak akkor nem hazudik amikor nem (rofog). Ez a csavo tonkre teszi az orszagot 50 evre ha az emberek ertenenek gozgazdaszatot akkor eszrevennek hogy rossz iranyba megy az orszag

Szólj hozzá!