Orbán elérte pályája csúcsát: van egy ország, ahol komolyan veszik, amit mond….

Orbán Viktort és beszédíró csapatát is meghökkenthette, hogy a szokásos péntek reggeli “eligazítását” valakik a világban -kerítésen kívül- végig hallgatták és amit mondott, azt komolyan vették. Faramuci a helyzet, mert mégsem hazudtolhatja meg saját magát! Kovács Zoltán és Szijjártó Péter most törhetik a fejüket, miként magyarázzák el külhonban, hogy amit a magyar miniszterelnök mond, azt el kell osztani sokkal és az eredményből gyököt vonni, hogy jól értsék!

Szír közszolgálati tévé: Magyarország folyosót nyitna a menekülteknek Nyugat-Európa felé

Magyarország lehetővé tenné, hogy a menedékkérők eljussanak Nyugat-Európába – írja a Szíriában országos lefedettségű közszolgálati tévécsatorna, a Szíria TV– írta meg a 24.hu. A csatorna Orbán Viktor legutóbbi pénteki rádióinterjújára hivatkozva írta meg mindezt, szavait úgy értelmezve, Magyarország kész folyosót nyitni a migránsok számára, hogy azok eljuthassanak Nyugat-Európában.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban valóban beszélt ilyesmiről, ám a szavai inkább retorikai fordulatként hatottak, mintsem komolyan vehető ígéretként. A miniszterelnök az állami rádióban a migrációs helyzetre vonatkozó egyik kérdésre válaszolt így:

Ha jó nektek, vigyétek őket! (a nyugati országok a migránsokat – a szerk.) Tehát mi készen állunk arra, hogy nyitunk egy korridort, akinek kell, és a migránsok fölmasírozhatnak ott Ausztriáig, Németországig, meg Svédországig. Ha kell nektek, vigyétek.

A miniszterelnök e kijelentése előtt arról beszélt, hogy nyugat-európai politikusok szerint a migráció jó dolog.

El is mondta a brüsszeli bürokraták vezetője, hogy az a jó, ha minél több migráns jön. A migráció jó, a migrációra szüksége van a társadalmainknak. Tehát ők azt gondolják, hogy ami ellen mi harcolunk a déli határainknál, az nem rossz dolog, hanem jó. És bennünket hibásnak látnak, mert úgy gondolják, hogy mi egy jó dolgot akadályozunk meg

– fogalmazott a miniszterelnök.

Ne figyeljenek oda arra, amit mondok….

Nem elvárható, hogy a nagyvilágban mindenki naprakész legyen az Orbán-nagyotmondásokból, és arra sem emlékezhetnek elhanyagolható mivolta okán, amit 2008-ben szivárgott ki először és azóta is több alkalommal ráerősített. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott 2008. áprilisi távirat szerint Orbán azt mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének, hogy

“hagyják figyelmen kívül, amit mond”

a kampányban.

“Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól”

– mondta Orbán a távirat szerint. Az April H. Foley korábbi nagykövet aláírásával megjelent, “confidential” (bizalmas) besorolású táviratban az akkor alapításának huszadik évfordulóját ünneplő Fideszről olvasható hosszabb elemzés kapcsán. (forrás)

Kapcsolódó

Fotó: Cseri László

 

Orbán elérte pályája csúcsát: van egy ország, ahol komolyan veszik, amit mond....

2 hozzászólás

 • 2021.11.12 - 07:42
  Közvetlen hivatkozás

  A saját szájával orbán: “hagyják figyelmen kívül, amit mond”. De még amikor kérdez, akkor is! Kire is igaz vajon, hogy “hazudtunk reggel, délben meg este”? Döntsd el!

  Válasz
 • 2021.12.04 - 11:48
  Közvetlen hivatkozás

  Az orban csak akkor nem hazudik amikor nem (rofog). Ez a csavo tonkre teszi az orszagot 50 evre ha az emberek ertenenek gozgazdaszatot akkor eszrevennek hogy rossz iranyba megy az orszag

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük