Sorting by

×

Orbán félelmében neonáci mozgalmakhoz dörgölődzik

A Habony-művek boszorkánykonyhájában gyakorlott szakácsok dolgoznak. A receptjük sokszor bevált s el is érte a kívánt hatást. Most az ellenfeleikkel való leszámoláskor is a propaganda eszközéhez nyúlnak, de a szélsőjobb se hiányzik a receptúrából, sőt.

A nagy lenyúlás

A Fidesz-Jobbik konfliktusnak több állomása is van. Most csak egyet emelek ki. Amikor a Fidesz népszerűsége csökkent, akkor kezdte lenyúlni a Jobbiktól az ötletei egy részét. Ám ezzel tulajdonképpen legitimálta a szélesebb társadalmi rétegek előtt. Hiszen ezek olyan programpontok voltak, amiket külföldön csak a legradikálisabb pártok hangoztatnak.

Többek közt ennek is köszönhető, hogy Európa szélsőjobb politikusai példaképnek tekintik Orbán Viktort.

Vona Gábor néppártosodás-törekvése sem a szimpatizánsoknak, sem a párttagok egy részének nem tetszett. De még a Jobbik holdudvarában is máig tartó vihart kavart.

A kormányközeli média mindent megtett azért, hogy baráti interjúkat készítsen a szélsőjobb csalódott  vezéregyéniségeivel. Legutóbb a volt gárdistákkal jelent meg egy riport a Magyar Időkben. Előtte az új neonáci mozgalommal, (Erő és Elszántság) amit a Betyársereg és az Identitesz alapított még tavaly nyáron.

Magyar neonácik DK-s és MSZP-s zászlót égettek

Ajánlatos egy kicsit kitérni a Betyárseregre. Korábban ez a szervezet az egyik legveszélyesebb rasszista csoport volt. Folyamatos megfélemlítő erődemonstrációiról váltak hírhedté, amiket többségében romák ellen szerveztek.

Tyirityán Zsolt, a banda vezetője 2016.11.23-án adott interjút a 24.hu-nak,  amiben büszkén ecsetelte, hogy el sem tudjuk képzelni, hány Fidesz tag támogatja őket.

„… Sokan megdöbbennének, mennyien szimpatizálnak a Betyársereggel a Fideszből.”

„Nem tartjuk Orbán Viktort közellenségnek.”

„Olyan személy van, nem egy, nem kettő a Fidesz padsoraiból, aki tiszteli, elismeri a munkánkat. Sőt, olyan is, aki már segített nekünk, és mi is segítünk neki.”

“Erő És Elszántság”

Egy évre rá, 2017 február 6-án alakult meg a mozgalom politikai szárnya. Akkor már lehetett sejteni, hogy mire készülnek. De bizonyossá csak azután vált, mikor bejelentették, hogy a Betyársereg és az Identitesz fúziójából létrehozzák az Erő és Elszántság nevű új szélsőjobb szervezetet.

A zászlóbontás után egy újságírói kérdésre, miszerint ha párttá alakulnak, összefognának-e a Fidesszel, Tyirityán Zsolt azt válaszolta, ha a nemzet érdeke úgy kívánja, igen .

A regnáló hatalom szövetségesre talált Morvai Krisztina, Gaudi Nagy Tamás, “jogvédőkben” és az egyik Jobbik-alapító, Nagy Ervin személyében is.

“Minden ugyanaz másképpen” – mondta egy régi és bölcs barátom. Anno a polgári körösök segítségével nőtt nagyra a Jobbik tábora. Most a Fidesz megint a neonácikat veszi elő, újra őket használja fel céljai elérése érdekében.

Bármi is történik április 8-ig, egy dolgot ne felejtsen senki: a szavazófülkében mindenki egyedül lesz, nem látják hová húzza be azt a bizonyos x-et.

Kapcsolódó

Nem tanul, nem szorong, nem felejt = pszichopata – Csapatépítő disznóvágás a Betyárseregnél

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.