Orbán Magyarországán a legnagyobb büntetés betegnek lenni

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra egy budapesti kórházban – derült ki az Rtl Klub Házon kívül című műsorának az adásából. Nézzük és már szemünk se rebben hiszen közhely amiről a riport  szól, ahogy attól sem, hogy  közben Orbán lefizeti az egyházaktól a külhoni magyarokig mindazokat, akiről úgy hiszi szüksége lehet rájuk.

Már nem látszik a sor vége sem

A kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegfelvételi centrumában azt mondták, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani:

“Egyelőre nincs orvosunk” – mondta a kórházból valaki a telefon végén.

Folyamatosan keresik az orvosokat a kórházba. Az adó híradója szerint országszerte sem jobb a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudtak időpontot adni. Ezt bárki megtapasztalhatja, ha szerencsétlenségére beteg lesz.

A magánrendelőkben más a helyzet, ott azonnal kap időpontot az, aki ott szeretné elvégezni a vizsgálatot. De fizetni kell. Hasi ultrahangért 8 és 22 ezer forint közötti összeget. Jómagam is így tettem, több hónapos várólista helyett, egy napon belül elvégezték a vizsgálatot, két óra múlva már az eredmény is a kezemben volt.

A folytatásban, a magyar egészségügy gyógyíthatatlannak látszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük