Orbán szupercsapatot ígér „tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető” szerelésben

Ha péntek, akkor Orbán Viktor elmélkedik a Kossuth Rádióban! A mai nap sem kivétel és szokásához híven bevet pár intimitás-bombát, majd reményt ad követőinek, nehogy elgondolkodjanak, vagy kétségbeessenek valamelyik még létező ballibsi portál cikke nyomán.

Minden nap reménykedéssel kezdődik

– mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban. A miniszterelnök abban bízik, hogy az operatív törzs képes lesz megállítani a vírus terjedését a legújabb gócpontról, Pápáról.

ha valahol feltűnik egy szuperfertőző, akkor a kontaktkutatás mellett elkülönítést is alkalmazni fognak, ha földrajzilag körül tudják határolni a kockázatos területet.

Szupercsoport a szuperfertőzők ellen

A miniszterelnök egy speciális egységről is szólt, amit olyankor vetnek be, ha valahol van egy szuperfertőző. Arra a kérdésre, hogy ez a „szupercsoport” a Belügyminisztériumban felállt-e már, Orbán jelezte, hogy előbb-utóbb lesz arca is ennek a csapatnak, akiknek

„tudományos-fantasztikus filmekre emlékeztető szerelésük” is van, kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy mint a védekezés természetes részét, ezt az egységet ne rejtegessék, hanem inkább mutassák be, ezért hamarosan láthatóak is lesznek.

Orbán kérte, hogy augusztus végéig legyen egy olyan gyakorlat is ennek a speciális egységnek, amit a média is nyomon követhet, és így az emberek is láthatják.

“…a szabályozás felelőssége a kormányé…”

Arra a kérdésre, hogy lehetnek-e újabb korlátozások, Orbán jelezte, hogy

a szabályozás felelőssége a kormányé, el fogják végezni a munkájukat.

Példaként az augusztus 20-i tűzijátékot hozta fel, aminek megtartására jogilag ugyan lett volna lehetőség, de mégis elmarad, mert mint fogalmazott:

ez egy olyan kockázat, amit nem szabad vállalni.

Mindenki maradjon “kerítésen belül”

Az utazással kapcsolatban a miniszterelnök szót ejtett arról is, hogy a szerdai kormányülésen kénytelenek voltak Spanyolországot áttenni a zöldből a sárga jelzésű országok közé.

Ha már utaznak az emberek, ne menjenek nagyon messzire, inkább csak a szomszédos országokba

– fogalmazott Orbán, aki mindenkit arra kért, hogy amikor úti célt választanak, legyenek tudatában annak, mennyire veszélyes az ország, ahova utaznak.

Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország biztonságos, sajnos a másik három szomszédunk nem az.

Oltás-ügy

A vakcinával kapcsolatban a miniszterelnök megjegyezte, hogy noha nem akarja elkeseríteni a magyarokat, de a védőoltást versenyben fejlesztik, ami egyfelől jó, hiszen a résztvevők egymást hajtják, de ugyanakkor amikor elkészül egy vakcina, vitatni fogják, jó-e, vagy nem vagy, van-e mellékhatása.

Nem számolhatunk azzal, hogy egy csöndben, tiszta világos hangon megszólaló értékelést kapnak a vakcináról

Müller Cecília “újratöltése”

Azzal kapcsolatban, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos részvételével megtartott sajtótájékoztatón a minap bejelentették, hogy azért, hogy ne lehessen alagutat ásni a déli határon lévő kerítés alatt, a föld alatt is megerősítik a határzárat, Orbán azt mondta:

minden illegálisan belépni akaró, ellenőrzésen át nem eső migráns biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, ezért nem jöhetnek be.

Hozzáfűzte, hogy

vannak „emberjogi harcosok” – akiket ő libernyáknak nevez, és akik „meg szoktak sértődni amiatt” –, akik elrugaszkodnak a valóságtól.

Elmondása szerint abban igazuk van, hogy

minden megszólalásnál vigyázni kell a másik ember méltóságára, és ha összekötjük a migrációt és a vírust, akkor olyan képzetet is kialakíthatunk, mintha minden migráns egy biológiai bomba lenne, aki megfertőz bennünket.

Viszont az ő nézeteikkel szemben a miniszterelnök azt vallja, hogy

„minden migránsra úgy kell tekinteni, mint potenciális fertőzőre”,

mert nem tudják, ki lehet fertőzött közülük.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/294790268464260/

Munkahelylétrehozó-projekt

A munkaerőpiaci adatokkal kapcsolatban Orbán kitért arra, hogy ma többen dolgoznak az országban, min januárban, viszont kevesebben, mint egy éve ilyenkor. Emlékeztetett, hogy ígéreteik szerint annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkretett – bevallotta, hogy

ez még nem valósult meg, 30-35 ezres hiányt lát jelenleg, de szerinte jól haladnak.

Ehhez kapcsolódva megjegyezte, hogy szerinte azzal nyerték meg a választást 2010-ben, illetve az ő hitelességét is az alapozta meg, hogy vállalta egymillió munkahely létrehozását, amiből eddig 8-900 ezer született meg.

Kormány-szabi – nem jár, de muszáj…

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány tagjai mennek-e szabadságra a közeljövőben, Orbán jelezte, hogy

nekik nem jár szabadság, de muszáj elengednie őket, és nem azért, hogy kipihenjék magukat, hanem azért, hogy jobb munkaállapotban jöhessenek vissza, mint amiben elmentek. Én is ellopok majd néhány napot, szeretnék majd többet lenni a családommal

– tette hozzá. Nemrég született unokájával kapcsolatban megjegyezte, hogy úgy látja,

a magyarok fiúgyermek születése esetében szinte „bezsonganak”, noha ő nem lát különbséget fiú- és lánygyermekek, illetve unokák között.

Én minden lányomat úgy neveltem, hogy a saját lábukon is meg tudjanak állni

– mondta Orbán, aki úgy vélekedett:

a lányokat úgy kell nevelni, hogy versenyképesek legyenek a férfiakkal.

Forrás

gyurcsány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük