Orbán törökökkel ünnepelt alig néhány nappal a mohácsi vész évfordulója után

Nem tudjuk megállni, hogy ne adjuk közre Lendvai Ildikó legújabb rövidke szösszenetét. Ennél az írásnál pontosabban semmi nem összegezte még Orbán Viktor legújabb tragikomikus őrületét.

Irány a török világ

A miniszterelnök Kirgizisztánba utazott, hogy részt vegyen a Nomád Világjátékok programján valamint -a házigazdákkal és Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország vezetőivel együtt- a Török nyelvű Államok Együttműködési Fórumán. Érthető, valahol csak meg kellett ünnepelnie a mohácsi vész aug. 29-i évfordulóját.

A Nemzetközi Türk Akadémián megfigyelői státuszt kaptunk, ez is világos: mi ezt a négy államot figyeljük meg, hátha még valamit át lehet venni a politikájukból. A kormányfő rávilágított, hogy “a magyarok Attila kései leszármazottjának tekintik magukat, a hun-türk eredet alapján állunk, nyelvünk a türk nyelvekkel áll rokonságban.” Ebből is látszik, milyen felesleges a Magyar Tudományos Akadémia. (Ld. még a “Sztálin a nyelvtudományról” c. kötetet, isten bizony volt ilyen.)

Nem azért, de eljött az én időm.

Azt nem tudom, hogy Attila kései leszármazottjának vagyok-e tekinthető (az ő életében egy bizonyos Ildikó elég kétes szerepet játszott), de az biztos, hogy az egyik, féltörök nagyapám családját Agbabának hívták.Valaki igazán beprotezsálhatna Orbánnak.

És az is nagyon igaz, hogy nomád nép vagyunk. Most azt a nomád világjátékot játsszuk, hogy még másfélmillióan akarnak elvándorolni. Nyereg alatt puhított ország.

Kapcsolódó

Idén sem maradunk Nemzeti Vágta nélküli szegény türk-rokon ország!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük