Orbán Viktor figyelmébe: a nyugdíjas nem hülye csak idős, a sör nem ital, a medve nem játék, az asszony meg… (aktualizált székely mondás)

Magyarország miniszterelnöke, immár sokadszorra bukkant fel hétfőn éppen a déli harangszó után a képernyőkön. Sokadszorra, de alighanem nem utoljára, mert a rendkívüli helyzetek márcsak ilyenek. Orbán úgy vélte, ha már arra jár, hasba akasztja a nyugdíjasokat, akiket alighanem kever egy “csekély értelmű medvebocs”-al.

Rosszul csengő “akcióterv”

Közel tíz éve tudjuk, hogy nyugdíjügyben semmi jót nem ígérnek az akciótervek, még a “nyugdíjvédelmik” sem. Akkoriban néhány hónapra kölcsönkérték a nyugdíj- megtakarításainkat, aztán valahogy náluk maradt, azaz valóban jól megvédték, de tőlünk, maguknak.

A hétfőn délben álszent körítéssel bejelentett “nesze semmi fogd meg jól” gazdasági akcióterv nyugdíjasokra vonatkozó része olyan cinikus, hogy attól még a sokatpróbált NERisztáni honpolgárnak is eláll a lélegzete. A többi bejelentés aránylag semmi meglepőt nem tartalmaz, jól illeszkedik az eddigi “nesze semmi fogd meg jól” döntések közé. Hiszen a napok óta hangoztatott blabla az

“amennyi munkahelyet elvesz a vírus, mi annyit hozunk létre”

már előre jelezte a várható bejelentés komolyságát, igazságtartalmát. Például legyen elég annyi, hogy azt a módszert, amit világszerte hetek óta követnek a felelős kormányok, vagyis, hogy a kormány átvállalja bizonyos munkavállalói csoportok bérének egy részét, Orbán Viktor, mint speciális magyar megoldást jelentette be.

“Visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat”

-hangzott az ígéret Orbán Viktor szájából, majd jött a frankó: nem, nem az idei évben, á dehogy, 2021 februárjában kapnak először egy heti plusz pénzt a nyugdíjasok, azután ’22-ben, 23-ban, és 24-ben.

Tessék mondani, mit is kapnak vissza a nyugdíjasok, hol van itt (és most) a 13. havi nyugdíj?

Tehát most, amikor minden egyre drágább, egyetlen buznyákkal sem segít Orbán Viktor és csapata, vagyis ismét coki a nyugdíjasoknak, és még hülyének is nézik őket.

A hatalmon lévőknek ideje lenne megjegyezni egy nagy igazságot:

a történelem már sokszor bebizonyítgatta, hogy nem mindig azok a hülyék, akiket annak néznek.

 

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük