Orbán Viktor legújabb ígérete a Természettudományi múzeum elköltöztetésének ügyében

Percekkel ez előtt ismertette az Index legújabb értesülését arról hol tart a Természettudományi Múzeum elköltöztetésének kormányzati terve.

Változás a költöztetés tervében

“A portál több forrásból is úgy értesült, hogy változás történt a kormány terveiben a Magyar Természettudományi Múzeum elköltözésével kapcsolatban. Az ügyre rálátó informátoraink -írjál- arról tájékoztattak bennünket, hogy Bernert Zsolt főigazgató levelet írt az alkalmazottaknak, amelyben azt tudatta velük, hogy a múzeum elköltözésének ügyében személyesen egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel. A miniszterelnök arról tájékoztatta a főigazgatót, hogy nem kell a múzeumnak ideiglenes helyre költöznie. Ugyanakkor maga a költözés továbbra is napirenden van. Viszont a legújabb tájékoztatóból hiányzott az eddig költözési célpontnak kiszemelt Debrecen megnevezése, ami vagy jelent valamit, vagy nem. 
A legújabb információk értelmében egy lépésben kellene átszállítani a teljes múzeumot, holott a célpont talán még nem is létezik. Az új fejleményekről, a miniszterelnök és a főigazgató közötti állítólagos találkozóról, az ideiglenes telephely tervének elvetéséről, illetve az egész terv realitásáról megkérdeztük a Magyar Természettudományi Múzeum, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztályait. Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdéseinkre.” 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük