Kerítésen innen

Orbán Viktor Moszkvába utazott!

Gorbacsov ravatala

Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel Moszkvába utazott, hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte a nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz.

A magyar delegáció tagja Deutsch Tamás fideszes politikus, Schmidt Mária történész, Orbán Balázs politikai igazgató és Kónya Imre ügyvéd, politikus is – közölte a sajtófőnök.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el.

Gorbacsov ravatala
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök lerója kegyeletét (k) Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál Moszkvában. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda//Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot!

“Moszkvában vagyunk. Mihail Gorbacsov búcsúztatására érkeztünk” – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalon közzétett videóban, hozzátéve, hogy a ravatalnál elhelyezték Magyarország nevében a tisztelet virágait.

“Sok minden kellett ahhoz, hogy harmincegynéhány évvel ezelőtt vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk ki a Szovjetunióból és szabadulhassunk meg a kommunizmusból. Gorbacsov nélkül ez nem történhetett volna meg. Így, vér nélkül, békében biztosan nem történhetett volna meg”

– mondta a magyar miniszterelnök.

“Hálásak vagyunk neki, ezért jöttünk el és helyeztük el a tisztelet virágait. Isten vele, nyugodjék békében!” – mondta Orbán Viktor.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

About Author