Orbánék most postázzák a nyugdíjemelésnek nevezett alamizsnát

Miközben Rétvári dicshimnuszokat zeng a kormány nyugdíjemeléséről, nem beszél arról, hogy az intézkedéseik következtében kevesek nagyon jól, sokak pedig elég rosszul járnak.

[mnky_ads id=”10551″]

Amíg magas nyugdíjakkal rendelkezők több tízezer – akár 70 ezer – forintos emelést is kapnak, addig egy átlagos nyugdíjas esetében ez már csak 4000 forintra jön ki. A nyugdíjhoz kötött egyéb ellátásoknál még durvább a helyzet: a rokkantaknál, és a szülői nyugdíjaknál alig 2000, az árvaellátásnál 1134, a baleseti járadék esetében 690 forint, a házastársi pótléknál pedig még az 500 forintot sem éri el az emelés.

[mnky_ads id=”10552″]

A valóság tehát az, hogy a nyugdíj, vagy a nyugdíjhoz kötött ellátási formák címzettjeinek kétharmada nem kapja meg a 4.000 forintos átlagemelést! Ezt az emelést ezért sokféleképpen lehet nevezni, csak „jó hírnek” nem.

A kormányváltás után az MSZP az éves inflációt és a keresetek növekedését egyszerre figyelembe vevő, igazságos nyugdíjemelést ad azért, hogy a nyugdíj megőrizze értékét. Újra bevezetjük a 13. havi nyugdíjat, ami az idén mindenkinek egyformán nettó 120 ezer forint pluszt jelent és a legalacsonyabb nyugdíjakat 28.500-ról 57.000 forintra emeljük, hogy egyetlen idős embernek se kelljen súlyos nélkülözésben élnie.

Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság szocialista alelnöke

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük