Orbánéknak igazuk van (sajnos)

Jön Merkel és együtt ünnepli Orbánnal a Páneurópai piknik 30 évfordulóját. Jön Angi és nem érdekli, hogy a magyar kormányfő és köre ott alázza meg adminisztrációját, ahol csak tudja. 

Jön Angi és nem szégyelli

A cím tehát nem téved, Orbánnak mindent szabad, még azt is, hogy kakastarajos külügyére ne érjen rá találkozni, mert más dolga van az eszemadtának, a német külügy-miniszterrel, aki a Maccabi Európa játékok megnyitójára jött VOLNA, ám mivel megesett ez a szégyen, otthon maradt, ezért  ezen az eseményen egy parlamenti államtitkár képviselte Németországot.

Jön Angi és nem szégyelli

Azt is megbocsátani látszik a német politika, hogy Orbán és a vele egy húron pendülők megalázták, és kilökték az ő és az Európai Néppárt közös csúcsjelöltjét, Webert a versenyből, azt a politikust, aki maga is késve ugyan, de még az EP választási kampányban ráébredt, mennyire megalázó egy követ fújni Orbánnal és kijelentette, nem akar a Fidesz szavazataival választott vezető lenni. Nem is lett. Jött viszont helyette az egész világot átszövő kamarillapolitikák nagyobb dicsőségére Merkel barátnéja, védelmi minisztere, hű fegyvertársa. Alighanem Ursula von der Leyen támogatását viszonozza most a kancellár ezzel a vizittel.

Jön Angi és nem szégyelli

Persze  addig, ameddig Orbán Viktor nemcsak a végleteken, de azon is túl kiszolgálja Magyarországon a német nagytőke minden óhaját, a mindenkori kancellár nem nagyon tehet mást, mint jó képet vág az egészhez és úgy tesz, mintha szóba sem került volna -nem Magyarország- az Orbán-párt kizárása a Néppártból. Ugyan kit érdekel, ha idén is hullott a tavalyi hó!

Jön Angi és nem szégyelli

“A tervek szerint a két vezető, valamint a meghívott német és magyar vendégek ökumenikus istentiszteleten vesznek részt a soproni belvárosi evangélikus templomban, ahol Angela Merkel és Orbán Viktor beszédet is mond a történelmi évforduló kapcsán.”

-mondta Orbán sajtófőnöke.

Jön Angi és nem szégyelli

Mi pedig figyelmébe ajánljuk a már megszűnt MDF egyik prominensének, volt frakció vezetőjének véleményét, aki így tolta el Orbán kezét, amikor az kísérletet tett a bevonására az Antall József halálára rendezett megemlékezésbe:

Sajnálatomra nem áll módomban a megemlékezésen részt venni. Ennek oka a megnyitó előadást tartó személye, Orbán Viktor. Antall József miniszterelnök emléke iránti tiszteletem indokolja távolmaradásom.

– áll Herényi Károly levelében, amiben indokolja, hogy miért nem vett részt Antall József halála negyedszázados évfordulójának parlamenti megemlékező ünnepségén.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Orbánéknak igazuk van (sajnos)

  • 2019.08.20 - 09:21
    Közvetlen hivatkozás

    Merkel nem (o)rbánhoz jött, nem a “kakastarajos”, jó pénzért seggnyaló magyar külügyminiszterhez, nem az összes (o)rbán “trupphoz”, hanem a régi gárdának, a magyar népnek mondott köszönetet, hogy a soproni történelmi eseménnyel elősegítette Németország újraegyesítését!… Hozzáteszem, az M1 szégyenteljes hírhamisítást csinált, amit szinte az összes magyar média átvett. Merkel nem beszélt az “EU-s pénzekről, azok magyarországi jó felhasználásáról”. Nézzék meg, hallgassák meg az osztrák Welt vágatlan német nyelvű videóját!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük