Sorting by

×

Orbánt kirabolták!

A most lezárult nyomozás után került nyilvánosságra, hogy Orbán Ráhel rablótámadás áldozata lett. A bűntény Franciaországban esett meg, ahol a miniszterelnök lánya egyszerű turistának tűnhetett a rátámadók szemében.

Mielőtt még elindulna a találgatás: a tettesek nem menekültek

Orbán Ráhel is áldozatul esett annak a tolvajbandának, amelynek 14 tagját lekapcsolta a francia rendőrség. A miniszterelnök lányát tavaly november 9-én támadták meg, amikor egy szedánban Párizs felé haladt – írja cikkében a Le Parisien című francia bulvárlap. Az autó üvegét törték be a támadók, majd a szilánkokon keresztül egy kéz benyúlt, és kivette a táskáját az ülésről.

A támadókat most sikerült azonosítani, péntek reggel hallgatták ki őket a francia rendőrök. Egyikük DNS-t is sikerült azonosítani. A 15 és 25 év közötti tolvajokról annyit ír a lap, hogy többségük Párizs elővárosából, Saint Denis-ből származik. A nyomozók legalább 88 hasonló támadást tulajdonítanak nekik tavaly január és idén március között, főleg lakhelyük, a Joliot-Curie lakónegyed környékén.

A Le Parisien leírása szerint a banda főleg külföldi rendszámú autókat és a Charles de Gaulle repülőtér felől Párizs felé haladó taxikat célzott meg. A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

(forrás: HVG; (Le Parisien)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.