Orosz-ukrán háború percről percre 7. – cikkünk folyamatosan frissül

Az éjszaka sem telet sajnos eseménytelenül. A hajnal hírei sem jobbak mint amiket tegnap közöltünk. Ma is számíthatnak ránk akik velük követik  a történéseket. Igyekszünk folyamatosan tudósítani az orosz-ukrán háború állásáról.

A háború és a választási kampány

Vasárnap: 10-00 A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) arra kérte a magyarországi pártokat és politikusokat, hogy ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot, legyenek tekintettel az ott élők nehéz helyzetére  A KMKSZ közleményében köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az ukrajnai háborús helyzetben a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz.

„Nagyra értékeljük a menekültek megsegítése céljából hozott intézkedéseket, illetve a kárpátaljai lakosok és az ide érkezők megsegítését célzó felajánlásokat is”

– fogalmaztak.
A szervezet kiemelte, a kárpátaljai magyarok Ukrajna törvénytisztelő polgárai, akik a háború mihamarabbi befejezésében és a béke megteremtésében érdekeltek.

  „Ezért felhívjuk valamennyi honfitársunkat, hogy megnyilvánulásaik során ezt figyelembe véve, felelősségteljesen nyilatkozzanak meg”

– közölte a KMKSZ.

Vasárnap: 07-10 Az orosz erők bevonultak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb városába – közölték helyi tisztviselők, számolt be a bbc.com. A harkivi területi közigazgatás vezetője, Oleg Szinegubov elmondta, hogy könnyű katonai járművek betörtek a városba. Nyilatkozatait megelőzően olyan felvételek jelentek meg, amelyeken néhány orosz katonai jármű közlekedett az északkeleti város utcáin.

Sinegubov felszólította a lakosokat:

“NE HAGYJÁK EL AZ ÓVÓHELYEKET! UKRAJNA FEGYVERES ERŐI FELSZÁMOLJÁK AZ ELLENSÉGET. A CIVILEKET ARRA KÉRJÜK, HOGY NE MENJENEK AZ UTCÁRA”.

Minden ami eddig a háborúban történt

One thought on “Orosz-ukrán háború percről percre 7. – cikkünk folyamatosan frissül

  • 2022.02.27 at 08:21
    Permalink

    „Ó béke! béke! legyen béke már! Legyen vége már! Aki halott, megbocsát,…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest