Sorting by

×

Már az orosz sajtóban is akad, aki kiborul Putyin háborújától

A független orosz napilap közölte, hogy mélyen elítéli Putyint az invázió miatt, ezért lázadásként orosz és ukrán nyelvű kiadványokat is meg fog jelentetni, a Nobel-békedíjat kapott Dmitrij Muratov, az újság szerkesztője pedig azt írta, hogy a fájdalom mellett mély szégyenérzetük is van, majd.

Függetlenek és a Komszomolszkaja Pravda

„Csak a háború elleni orosz ellenzéki mozgalom mentheti meg az életet ezen a bolygón”.

Azonban az államot támogató Komszomolszkaja Pravda az inváziót pártolja, mint ahogy az orosz média nagyrésze is. Viszont Nagy-Britanniában a Daily Telegraph a hidegháború visszatérésére utalt az invázióval, a The Guardian pedig az 52 éves Olena Kurilo tanárnőt jelentette meg címlapon vérző, sebesült arccal és bekötött fejjel, amely a konfliktus eddigi legfelkavaróbb és legemlékezetesebb képe lett.

A tanárnő a lerombolt otthona előtt nyilatkozott a Harkiv régióban található Csugujevben, majd szerencsésnek vallotta magát, illetve arra utalt, hogy „biztosan van egy őrangyala”, amiért megmenekülhetett, ennek ellenére sosem gondolta volna, hogy élete során ehhez hasonló szörnyűség történhet vele – írta az iNews.

Zelenszkij:

most kell véglegesen eldönteni, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja lesz-e

A francia Le Monde szerkesztője, Jerome Fenoglio vezércikkében azt írta, hogy Oroszország inváziója

“Vlagyimir Putyin megszállottságának az eredménye a szomszédos országok demokratikus fejlődésével kapcsolatban”, valamint a spanyol El Pais napilap az “orosz agresszió” leállítására szólított fel, az ukrajnai Kyiv Post pedig arra utal, hogy Oroszország “le akarja fejezni Ukrajnát”.

Olvastuk a liner.hu.n

Ukrán himnusz az orosz televízióban

Ahogy arról hírt adtunk:

Az Anonymous nevű hackercsoport számos orosz kormányzati oldalt, köztük a Kreml és a védelmi minisztérium oldalát is feltörte. Twitter-oldalukra azt írták,

OROSZORSZÁG BOMBÁKAT HASZNÁL ÁRTATLAN EMBEREK ELLEN, AZ ANONYMOUS MEG LÉZERT HASZNÁL AZ OROSZ KORMÁNYZATI WEBHELYEK KIVÉGZÉSÉRE.

Többek között többször is megszólalt 2műsoron kívül” az orosz csatornán az Ukrán himnusz is.

És így tovább!

Sean Penn Kijevbe érkezett, hogy “elmondja a világnak az igazat Oroszország ukrajnai inváziójáról”. Az Ukrán Elnöki Hivatal csütörtökön közölte, hogy az amerikai színész-rendező a fővárosban landolt, hogy dokumentálja a háborút. Penn 2021 novemberében is készített filmet az orosz agresszióról.

Putyin

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.