Pár nappal a halála előtt még dolgozott a 37 éves koronavírus fertőzés miatt elhunyt férfi

Az oroszlányi Westcast gyárban dolgozott az a 37 éves férfi, aki a napokban hunyt el koronavírus-fertőzésben – értesült az RTL Klub Híradója.

“…ritkán, de előfordul….”

Müller Cecília a szerdai operatív törzs tájékoztatóján annyit mondott a férfi haláláról, hogy az ilyesféle haláleset nem jellemző a koronavírusra, de – sajnos – tudunk gyors és súlyos, akár halálos betegséget okozó korlefolyásról is a szakirodalomból. Látható ennél az esetnél is, hogy ritkán, de előfordul, hogy rendkívül gyorsan lezajlik a betegség. A járványügyi vizsgálat már tegnap megkezdődött az elhunyt környezetében, valamint a laborvizsgálatok sora is elindult a kontaktoknál.

Csoportvezető volt….

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, a 37 éves férfi csoportvezetőként dolgozott az oroszlányi, kipufogóöntvények gyártásával foglalkozó cégnél, s néhány nappal a halála előtt még bent volt a gyárban.

Szerda délután leállt a termelés a cégnél, minden dolgozót tesztelnek.

Az oroszlányi önkormányzat megerősítette a hírt,

hogy egy helyi lakos hunyt el a vírusban, a gyárban pedig újra szigorú óvintézkedéseket rendeltek el.

„Az érintett gyárral közvetlen kapcsolatban álló oroszlányi cégek újra elrendelik a szigorúbb óvintézkedéseket a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében. Így ismét kötelező lesz a maszkok viselése és akiknek a munkavégzése nem tartozik közvetlenül a termeléshez, azok részére az igazgatók engedélyezik a home office-t. A gyakori érintkezés miatt, igyekeznek megszervezni a dolgozók és a partnerek személyi állományának koronavírus tesztelését” – írja az önkormányzat honlapján.

 

A Westcast gyár májusban 250 embert bocsátott el 800 dolgozója közül; a járvány miatti termeléskiesés miatt kellett meglépniük a leépítést. Két és fél hete indult újra a munka a gyárban.

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük