Parkolónak csúfolt sártenger Szentendrén

A szentendrei önkormányzat honlapján büszkélkedik azzal, hogy befejeződött a szentendrei HÉV-végállomás melletti/mögötti P+R parkoló építésének első üteme. Készülve a nyári idegenforgalmi csúcsra, remélhetőleg még pár ütem hátra van! Egyelőre sártenger….

Ideiglenes, de meddig?

A beruházás 17 millió forintból valósult meg, amelynek keretében zúzott kővel borított parkolófelületet alakítottak ki mintegy 3000 négyzetméteres területen, talajcserével.

Az önkormányzat szerint  ezzel megvalósult a P+R parkoló megvalósításának első része, a fejlesztés pedig még idén folytatódik. A tervek szerint következik a Vasúti villasor felújítása és az út kopórétegének cseréje a 11-es úti becsatlakozásnál, illetve az ún. 1. körforgalom kiépítése is, mindez pályázati forrásból.

A városvezetés reményei szerint az ideiglenes parkoló, ami jelenleg még inkább egy sártengerre hasonlít, megoldást jelenthet a parkolási gondok megoldásában.

A szentendrei önkormányzat 2016-ban meghívásos közbeszerzési eljárás eredményeként a GrafiTUS Kft.-t bízta meg a parkoló kiépítésének engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével. Ezt később társadalmi egyeztetésre is bocsátották.

Szentendre ezzel a kész tervvel lobbizott, azonban még nem kapott pénzt a végleges projektre, így az önkormányzat addig egy ideiglenes murvás parkoló kiépítése mellett döntött.

A facebook “népe” nem hagyta szó nélkül a parkolónak csúfolt sártengert:

” Csodálatos a 21. században, lehet hogy lovas kocsiknak készült parkoló !! ”

” Szégyen a városnak ! Aki ezt parkolónak nevezi, az még soha nem parkolt normális parkolóban !”

” Csak halkan kérdezem 17 millióból nem lehetett úgy megcsinálni, hogy legalább a víz ne álljon meg rajta, legalább ideiglenesen.”

” Gondolom így vélekedik az is, aki a tócsa közepén ki akar szállni a kocsijából? ”

„Mi az, hogy csak ennyire futotta?? Ha nincs rá pénz, ne kezdjék el.. Ha pedig ennyit irányoztak elő rá, akkor valószínűleg végeztek előzetes számításokat is.. (Nem tudom, melyik a nagyobb baj, ha nem és csak úgy szórtak ki ezt a sok pénzt az ablakon, vagy ha igen és csak ennyire futotta)”

És így tovább. Így is ellehet költeni 17 milliót a Fidesz Magyarországán, gyakorlatilag a semmire.

(forrás: endreikorkep.blog.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük