Pintér beígért a rendvédelmiseknek “háromévente hathavi illetménynek megfelelő juttatást” – kérdés: hisznek-e neki?

Az ünnepek előtt szivárgott ki az a belügyi rendelettervezet, amely a hivatásos állomány tagjainak év végi jutalmazásáról szólt.

A belügyminiszter ezt most hivatalosan is bejelentette:

„a kormány létrehozta a fegyveres testületi juttatás új jogintézményét. A hivatásos állomány ennek az új fegyveres testületi juttatás értelmében az arra jogosult tagjai egyszeri bruttó 500 ezer forint juttatásban részesülnek”

Pintér ígérete: most ennyi, de…..

„A tervek szerint az előbbiekben érintett teljes hivatásos állomány minden egyes tagja 2020 január elsejétől számítva háromévente hathavi illetménynek megfelelő juttatásban részesüljön, hasonló feltételekkel”

A belügyminiszter azt is kezdeményezi, hogy átlagosan 10 százalékkal emelkedjen a hivatásos állomány illetménye. Értik: kezdeményez és remél. Aztán, ha nem jön össze: Ő nem tehet róla.

A honvédségnél sem járnak rosszul….

„Nem csak a hivatásos katonára, hanem a szerződéses katonát is megilleti ez a bruttó 500 ezer forintos támogatás”

– jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A rendvédelmi szervek nem hivatásos tagjainak coki….

A belügyminiszter szerint ugyanis ők már előre megkapták a jutalmat azzal, hogy fizetésemelést kaptak év közben, és további béremelésre is számíthatnak.

„Ez a juttatás azoknak szól, akik esküjükhöz híven, életük feláldozásával, vagy kockáztatásával is végrehajtják a feladataikat. Ez azokra a dolgozókra, akiket én nagyra becsülök, nem vonatkozik, ők ilyen esküt nem tettek, tehát ők erre most nem jogosultak. Még egyszer hangsúlyozom: nem kimaradtak, előre kaptak 20 százalékot 2019-ben”

Visszavonható?

A belügyi szakszervezet vezetője szerint azonban a törvény lehetővé teszi, hogy a nem hivatásos állomány 20 százalékos béremelését jövőre visszavonják, de más hátrány is érte őket.

„Ezeket 2019. február elsejével átsorolták a rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyba, amely a szolgálati törvény része, ami annyit jelent, hogy fegyver nélküli szolgálatot is elláthatnak teljesen természetes. Ők akkor kaptak egy kvázi 20 százalékos béremelést, bruttó béremelésre kell gondolni és elvesztették a szabadságuk egy részét”

Bárdos Judit szerint ez a rendszer a belügyi és rendvédelmi dolgozók további elvándorlását fogja eredményezni. Persze elképzelhető, hogy a kormányzat éppen ezt akarja – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Forrás

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Pintér beígért a rendvédelmiseknek “háromévente hathavi illetménynek megfelelő juttatást” – kérdés: hisznek-e neki?

  • Avatar
    2019.12.27 - 22:55
    Közvetlen hivatkozás

    Ilyen mocskos jatekot jatszani felnott emberekkel, akik az eletuket kockaztatjak es koti oket az esku? sintgersanya sose vo’t olyan szegeny, hogy igerni ne tudjon. Mint a nagyfonoke. Menjen az igereteivel a francba. A kenyeret, tejet MOST kell megvenni, hogy 3 ev mulva ad majd 500 000 forintot (atyavilag! ez tenyleg FELEVES bere ezeknek a szerencsetleneknek? Addigra loszart se fog erni, es nem jutalom lesz, hanem 1200 tulora munkadija, amit a rabszolgatorveny bevezetese miatt kapnak, es amit vagy meg kell fizetniuk, DE INKABB NEM, mert a rabszolgatorvenybe az van leirva, hogy a 3 ev alatt osszegyult 1200 tulora dija kifizetHETO, nem pedig kifizeTENDO! Oriasi kmulonbseg – 500 000 Ft/fo! (Arrol nem beszelve, hogy ez az 500 ezer addigra talan csak 250 000 -t fog erni a forint leertekelodese miatt)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük