Nyílt válaszlevél az állománytól a rendőr-főkapitánynak

A rendőr, katona, tűzoltó teszi a dolgát, parancsot kap, teljesít. Fát lehet hasogatni a hátukon, hiszen köti az esküjük. Gondoljanak bele, mennyire tele kell legyen ahhoz a puttonyuk, hogy nyílt levelet írjanak a fő-főnöküknek!

“…az éves beszámolón el lehet mondani, a kitűzött célt elértük…”

A Zsaruellátó facebook oldaláról való az alábbi levél:

“Tisztelt Főkapitány Úr!

Az év vége közeledtével mi az állomány is óhatatlanul számot vetünk a magunk mögött hagyott esztendővel.

Hosszasan lehetne ecsetelni mindazokat a feladatokat, melyek végrehajtása a mi részünkről tovább javította a Rendőrség társadalmi, szakmai megítélését stb… Azt is hosszasan lehetne ecsetelni, hogy hány szülinapot. ballagást, családi ebédet, évfordulót áldoztunk fel. hogy Önök ezt fel tudják mutatni, hogy az éves beszámolón el lehessen mondani, a kitűzött célt elértük A statisztikák is ezt mutatják, igaz ?

Arról is beszélnek, hogy milyen áron érik el..?

Azt nézi valaki, hogy fiatal kölykök gályáznak éhbérért, és nem tudják eldönteni, hogy örüljenek-e vagy sírjanak amikor meglátják, hogy zsinórban a hatodik szolgálatukra vannak beírva túlórából? Nem tudják, mert egy hete nem voltak otthon, de a pénz meg kell, mert az ELMÜ nem fogad el..kitartás utalványt”. Arról beszélnek, hogy 25 éves szolgálati viszonnyal közel ötven éves tapasztalt rendőrök azon gondolkoznak, hogy egyáltalán megérik-e a nyugdíjkorhatárt, ilyen terhelés mellett?

Ön azt írja levelében, a rendőrségi beruházások tekintetében, ritkán látott léptékű fejlesztések történtek. Valóban? Akkor ezért nincs normális lakhatási támogatás? Ezért lakik a fiatal állomány fele munkásszállókon?

Töltött el ön már egy hetet mondjuk a Budapesti KR egyik körletén?

A KÖRLETBEN nem a halastó partján! Ezért nincsenek használható gépek, székek, asztalok a kapitányságok leírójában? Ezért van. hogy azt a PA-63 csúcsmodellt használom, amit Nagyapám ’72-ben leadott, amikor nyugdíjba ment? Igen, ö még nyugdíjba ment tisztességgel, és nem leszerelt, hogy az Aldiban legyen árufeltöltő.
Ön azt is írja

„e törekvések sikerének továbbra is egyik legfontosabb feltétele a mások tiszteletét kiváltó hivatástudat, a becsületes helytállás”.

Ezt ön meri nekünk mondani?

Ön szerint, mi a létminimum közeli bérért csináljuk? Vagy a kiváló munkakörülményeink miatt? A posztos szolgálatok miatt, vagy, mert imádunk a határ mellett egy kerítés mellett hülyére fagyni, máskor meg megkapjuk a fegyelmit a tél közepén mert egy 6 órát tartó helyszínbiztosításon nem usankában vagyunk, hanem a rendszeresített kötött sapkában?

Nem. Azért csináljuk mert mi, akik még nem szereltünk le a munkánkat valóban a hivatásunknak tekintjük. Amivel önök aljas módon visszaélnek! Amit önök kifacsarnak, nem nézve, hogy hány ember karrierjét, hivatását teszik ezzel tönkre.

Tisztelt Főkapitány Úr! Köszönjük szépen, kitartást tavaly már kaptunk

Ha már mást nem adnak, legalább annyit tegyen meg legközelebb, hogy nem sért meg minket, ilyen tartalmatlan, semmitmondó, és az empátiát még nyomokba sem ismerő levéllel.

Kívánok a társaimmal Önnek is Boldog Karácsonyt, és remélem lesz más is a fa alatt nem csak a szégyen.

Tisztelettel:
Az ön állománya”

Becso

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük