Pintér úr, ki véd meg, ha nyúlcipőt húz a rendőrség és a belügy háromnegyede? - Városi Kurír

Sorting by

×

Pintér úr, ki véd meg, ha nyúlcipőt húz a rendőrség és a belügy háromnegyede?

A belügyi dolgozók közel háromnegyede elhagyná a pályát, ha tehetné. A többség úgy érzi, hogy a járandóságok nem ellentételezik mindazt, amit elvárnak a dolgozóktól. Egyebek mellett ez derült ki a Belügyminisztériumban működő szakszervezetek közös felméréséből. A Pintér Sándor vezette tárca az ATV híradónknak azt írta: az egyeztetést nem a nyilvánosság előtt kívánják lefolytatni. 

Hirdetés

Sokan elhagynák a rendvédelmi pályát

Elégedetlenek a Belügyminisztérium dolgozói. Több szakszervezet közös elégedettségi kérdőívére a válaszadók 70 százaléka írta azt, hogy a pálya elhagyásán gondolkodik. Majdnem 75 százalék úgy vélte, hogy kihasználják a dolgozókat, nem ellentételezik a fokozott igénybevételt.

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a  híradónak azt mondta, a végső pontot az tette fel az i-re, amikor tavaly karácsonykor volt, aki csak egy szaloncukor nagyságú csokoládét kapott a munkáltatójától.

Bárdos Judit szerint az érdekegyeztetés sem működik a tárcánál, és már Pintér Sándor sem hallgatja meg őket. A felmérést egy levél kíséretében neki is eljuttatták, így a belügyminiszter is tudhat arról, hogy:

a rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtási alkalmazottak 98 százaléka szeretné a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását, az ígéretek betartását, a szociális juttatások és a kiégést okozó körülmények rendezését.

Elvesztette presztízsét a rendőr mint szakma

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a tiszthelyettesi képzés leépülése mutatja leginkább a rendőr szakma presztízsvesztését. Pongó Géza, főtitkár híradónknak azt mondta, az elmúlt években nagyon magas volt a fluktuáció, az utánpótlás viszont nagyon alacsony.

„Egyre többen szeretnének leszerelni, csak nem tehetik meg, mert az elmúlt egy évben a veszélyhelyzet kihirdetése miatt meg volt tiltva”

– magyarázta.

A csatorna a  Belügyminisztériumot is megkérdezte a felmérés megállapításaitól. Kérdéseikre  a tárca azt írta:

az egyeztetéseket, megbeszéléseket korábban sem a nyilvánosság előtt folytatták, a jövőben is ezt a gyakorlatot követik. (ATV)

A Lázár-Balsai törvény a korkedvezmény megvonásáról

A vég kezdete éppen tíz éve 2011 májusában volt:

“Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető”

– állt a két fideszes képviselő  alkotmánymódosító törvénytervezetében, ami elsőre még a kereszténydemokrata padtársaknál is kiverte a biztosítékot.

Nem árt tehát ha a rendvédelmisek felelevenítik ezt a két nevet Lázár János és Balsai István az emlékeikbe, már ha elhalványultak volna.

Ilyen is volt:

Pintér

 

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.06.01 - 03:08
  Közvetlen hivatkozás

  Legkozelebb junius 5-en “vizsgazhatnak” a rendvedelmisek: mit fognak tenni a tuntetokkel? Netan atallnak hozzajuk? En azert nem hagynam ennyire figyelmen kivul a koveteleseiket – figyeljen sokkal jobban sintersanya is az embereire

  Válasz
 • 2021.06.01 - 03:13
  Közvetlen hivatkozás

  Kerlek, kedves Varosi Kurir, ne irj ilyen uzenetet nekem, hogy en mar hasonlo tartalommal kommenteltem ezt a cikket, mert egy masik laptopot kellett vennem ahhoz, hogy a szamomra honapok ota elerhetetlen Varosi Kurirt tovabbra is tudjam olvasni! Nem kommenteltem mar nagyon regen semmilyen VK cikk ala sem, a fent emlitett problema miatt! (Az oldal nem talalhato, hivja fel az oldal mukodtetojet – ez az uzenet jott ki minden elozetes figyelmeztetes nelkul az oldalamra. Mindent megprobaltam a gepemmel, amit lehetett – semmi sem segitett. Most egy uj geprol tudok csak belepni elolvasni a cikkeiteket – kerem tehat ezt a kisse erthetetlen uzenet mellozeset). Koszonom

  Válasz
 • 2021.06.01 - 05:51
  Közvetlen hivatkozás

  Ez a helyzet megkönnyíti majd a rendszerváltó ellenzék dolgát. A több pártiság garancia arra, hogy valóra váltják az ígéreteiket, ostobaságok – beton – helyett az emberekre költenek, rendezik a béreket a visszaszerzett közpénzekből. És biztos vagyok benne, hogy visszaállítják a korkedvezményes nyugdíjat is. Talán nem annyi évet adnak, mint rég, de, gondolom, minimum ötöt vagy tízet biztosan. És a rendvédelmisek meg is érdemlik ezt. Hitelesség kell, nem felelőtlen, hanem teljesíthető ígéretek. üdítő változatosság lenne.

  Válasz
 • Visszajelzés: Addig nincs baj, amíg nincs baj… - Rendőreinknél már nem az a kérdés, hogy leszerelnek-e, csak az, hogy mikor! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.