Polt Péter a nemzet leggyávább főügyésze

Ül egy sötét sarokban, a szája széle reszket, térde remeg, nadrágja elején gyanús folt terjed. Utaznia kellene, de fél elindulni. Mert tudja ha megérkezik oda ahova mennie kellene, ott bizony kiráznák abból a remegő hangjából mikor védi a tolvajt a hazai politika megbízásából.

Pedig függetlennek kellene lennie abban amit képvisel,

de azt már régen régen ledobta magáról ez a gyávaság tollaival ékeskedő véglényszerű jogtipró a tisztesség utolsó morzsájával, mikor eladta egy tál gulyáslevesért a szakmaiságát.

Polt Péter nem megy sehova, mert neki csak itthon van vastag bőr a pofáján ha védi a kiválasztott tolvajt aki éppen ellopja egy nemzet jövőjét.

Polt Péter szerint úgy sikeres az ügyészsége, ahogy van!

Szemét lesütve járkál a jogállam holttestén,

melynek kivégzésében aktív szerepet vállalt a hatalom kedvéért, ami most elégedetten nézi a Vár erkélyéről a letiport, félelemben tartott országot, ahonnan ki irtotta a maga feletti ellenőrzést. És ennek a gyáva sz@r főügyész egyik fontos tartóoszlopa.

  • Polt Péter csak itthon érzi magát biztonságban. Itt elő lehet adni neki a bátor vitézt aki egy nyuszi félelmével keni el a hatalom bűneit, védi a gazembert, tapossa a törvényt a kiválasztottak érdekében.
  • Polt Péter egy igazi erkölcsi nulla, aki tudja helytelen amit tesz itthon a hatalomban betöltött funkciójában. Viszont pont ezért van ott, ahova rakta őt aki erre kiválasztotta.
  • Polt Péter nem az a fajta ember aki képes önálló döntést hozni, aki képes kiállni a jog és igazság mellett, aki képes szembe szállni a jog tiprásával, a nemzet rombolásával, aki képes ellenőrizni a hatalom túlkapásait.
  • Polt Péter csak egy bábu, aki még nem is bánja ha mozgatják, mert saját magától még erre is képtelen lenne. Meg éhen is halna ha a saját eszét kellene használnia. Pont beleillik a hatalom elvárásaiba, ami az ilyen emberekre építi a megmaradását. Tudjon hajolni a megfelelő segghez, képes legyen szembe köpni a valóságot, és azt pofátlanul megtenni mikor arra van szükség.

Ettől még Polt Péter nyugodtan alszik

Ha viszont számon kérik, akkor se legyen hozzá bátorsága vállalni a cselekedeteit, inkább bújjon el egy sötét sarokba és ott cserélje magán a pelenkát miközben visítva hazudja tele az eget a hatalom által elé rakott indokokkal annak védelmében, amit szépen lassan felolvas folyamatosan ismételve. Még ha a plafon rá is szakad közben. És Polt Péternek ebben nagy gyakorlata van.

Szóval nyugodtan ki lehet jelenteni az ember, és a magyar főügyész között nagy a távolság. A különbség világosan látszik, és a kettő egyre jobban távolodik egymástól.

Ettől még Polt Péter nyugodtan alszik, ahogy akkor is teszi mikor bekopog a jogállam az ajtaján.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük