A Nemzeti dohányboltok, közüzemi cégek és ki tudná felsorolni mi minden lenyúlás után feltűnt a láthatáron a világ talán legbornírtabb ötlete a divat államosítása, azaz NER-re szabása.

Nemzeti Divat-Ház?

Az állam a Rogán-féle MagyarTurisztikai Intézeten keresztül teszi be kezének az ő lábát a divatiparba. Az egész baromságban csak apró kérdés: mi köze a turisztikának a divathoz? Ha csak az nem, hogy turisták általában – mínusz nudisták – felöltözve járnak. Egyébként  meg vérző szívvel bár,de be kell látnunk, hogy a  honunkban magukat divattervezőknek tituláló öltözet-tervezők produktumai – egyenlőre legalábbis – még nem számítanak turisztikai attrakciónak.

Ez a döntés ismét nem szól másról, csak a nemzeti közös vagyonunk egy újabb szeletének államinak álcázott magánosításáról, nevezzük nevén: a lenyúlásról.

Jön a “rongyos” lázadás?

Ezt a példátlan pofátlanságot nem szabad másként szemlélni, legalábbis április 8-ig, – mert beledöglünk – mint azzal a maró iróniával, ahogy azt Kálmán László nyelvész teszi közösségi oldalán.

Nyilván kizavarják a ruhakereskedő multikat, és a nemzeti divatburzsoázia kapja meg a divatmonopóliumot. Csak Nemzeti Ruhaboltban lehet majd divatos ruhákat kapni. (Aztán utólag még hozzácsapják ehhez a fodrász- és a kozmetika-monopóliumot is.) De remélem, az ellenzék megfelelően reagál majd erre az ördögi lépésre. Némelyikük parlamenti vitanapot kezdeményez, a durvábbak még bizottság összehívását is szorgalmazni fogják, a szélsőségesek módosító javaslatot nyújtanak be. A szabók és a butikosok odamennek a parlamenthez (persze hétvégén este, amikor biztos nincs ott senki), és vicces performanc keretében az ollóikat fogják csattogtatni. A baloldali ellenzék élesen bírálja majd, hogy a Fidesz csak a pénzesek öltözködéséről akar gondoskodni, ők bezzeg azt ígérik, ha átveszik a hatalmat, akkor a közoktatás és a közegészségügy mintájára bevezetik a közöltözködést. Járjon a divatos ruha (vagy legalább valamilyen ruha, amilyen jut) alanyi jogon, nem?

Felejtős, hogy azt vesz fel, amit akar, jön a nemzeti Divatmeghatározó RT.

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét