Sorting by

×

Putyin elvesztette a kontrollt önmaga felet, elrendelte az elrettentő nukleáris fegyverek készenlétét

Vlagyimir Putyin orosz elnök “különleges harci szolgálatra” emelte nukleáris erői készenléti állapotát, miközben Oroszország és Ukrajna negyedik napja harcol . Putyin megparancsolta az orosz védelmi miniszternek és a hadsereg vezérkari főnökének, hogy a nukleáris elrettentő erőket „különleges harci szolgálati rendszerbe” helyezzék. A lépés azt jelzi, hogy a feszültség nukleáris háborúvá fajulhat.

Az USA hírszerzés volt tisztje szerint:

“Jelenleg nukleáris eszkalációval fenyeget” – mondta Rebekah Koffler, a DIA korábbi hírszerzési tisztje. „Ez egy burkolt fenyegetés – mondta aki éppen most találkozott vezérkari főnökével és védelmi miniszterével. A konfliktust nukleáris dimenzióba emelik, hogy deeszkaláljon – ez gyorsan megdönti Kijev rezsimjét. “

(Foxnews)

Így látják ők

Oroszországot soha nem fenyegette a NATO, mondta Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára, válaszul arra, hogy Putyin elnök „különleges készültségbe” helyezte az orosz nukleáris erőket. Putyin a NATO vezetőit hibáztatta, amiért megengedték, hogy “agresszív kijelentéseket” tegyenek Oroszország ellen. Psaki azonban azt mondta, hogy ez ismerős válasz az orosz elnöktől.

“Újra és újra láttuk, hogy ezt teszi. Oroszországot soha nem fenyegette a NATO, Oroszországot soha nem fenyegette Ukrajna”

– mondta az ABC Newsnak.

„Ez mind Putyin elnök mintája, és mi ki fogunk állni ellene.

“Képesek vagyunk megvédeni magunkat, de Putyin elnöktől is ki kell hívnunk, amit itt látunk”

– tette hozzá.

(bbc)

Putyin fütyül a sötétben?

Úgy tűnik miután az offenzíva lassabban halad mint azt Putyin megálmodta, az elnök újabb lapot húz 19-re vagy inkább ez az ő fütty szava a sötét utcán ahová magát navigálta. A baj csak az, hogy ez a fütty szó akár 100 ezrek életébe is kerülhet.

“Vlagyimir Putyin orosz elnök , aki “uráli odújából” figyeli az ukrajnai fejleményeket, “dühöng” és “füstölög” amiatt, hogy nem halad gyorsabban hadserege ukrajnai inváziója – állítja az Európai Unió egyik tisztviselője egy ukrán hírszerzési jelentésre hivatkozva. ” (Városi Kurír)

(Minden a háborúról)

putyin

 

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.