A Klubrádió eddigi történetének legforradalmibb pillanatát élhette át tegnap a műsorhallgató, ugyanis az érintett rádióban ehhez fogható tanítás vagy iránymutatás – emlékeim szerint – még nem hangzott el.

A forradalmi gondolat

külön értékét, jelentőségét és megkérdőjelezhetetlen súlyát az adja, hogy a doktrinális útmutatás egy vezető rabbi szájából hangzott el, mintegy transzcendens ihletettségről tanúskodván. A vezető rabbi az alábbi kérdést kapta:

- Hirdetés -

„Erkölcsös dolog részt venni abban a pénzelosztásban, ahol eltitkoltan, az eredeti céloktól eltérően teljesen idegen és láthatóan politikai meggondolásból osztanak pénzt? Egy egyháznak itt kell lennie?”

A rabbi az alábbi válasszal bizonyította teljes felkészületlenségét, s erkölcsi cinizmusát:

„Hogy mi az erkölcsös és mi nem, azt a végeredmény határozza meg, a módszer másodlagos.”

Ez a simogatóan takaros és meghittségében melengető válasz a jakobinusok vagy Joszif Visszarionovics Sztálin ajkán sem formálódhatott volna szebben.

Akkor most mondjuk el a vezető rabbinak,

hogy egy célhoz sokféle eszköz rendelhető, s nincs cél és eszköz között szükségszerű, „transzcendens módon determinált” viszony. Az ember autonómiája és szabad akarata révén maga választja meg az eszközeit. A „cél szentesíti az eszközt” (nem machiavellista, ennek semmi köze sincs Machiavellihez, de ez egy másik történet) tétele ócska közhely és hibás premisszákból indul ki.

Ugyanis a jó cél a rossz tartalmú eszközöket nem teszi jóvá,

de még csak nem is neutralizálja, vagyis semmilyen jó cél nem szentesíti a rossz tartalmú eszközöket: a rossz, gonosz, cinikus és embertelen eszközök mindenféle értelemben, kiváltképp etikailag, rosszak, gonoszak, cinikusak és embertelenek maradnak. Az abszolút jó tartalmú célhoz az abszolút rossz tartalmú eszköz egyszerűen inadekvát. Legfőképp a „progresszív” célokat kitűzők szeretik elhitetni, hogy a célok annyira magasztosak és nagyszerűek, hogy elérésük érdekében megengedhető minden rossz (szükségszerűen rossz) és minden gonosz (szükségszerűen gonosz) eszköz: terror, diktatúra, vese lerúgása, kínzatás, átnevelő tábor, agymosás, bebörtönzés, jogfosztás és így tovább, mert hiszen a cél csodás és boldogító, csak a kis buta lázadozók képtelenek mindezt felismerni, ám a kancsukámmal majd segítek nekik.

És akkor majd ők is meglátják és felismerik, vagy beledöglenek

Szóval bízzanak bennem, a jóságos hatalomban, én tudom, mi a jó cél az egész emberiség számára, s aki ebben megakadályoz, azzal nem tehetek mást, mint hogy a jó cél érdekében büntetőtáborba küldöm, a Gulagra, elmegyógyintézetbe, tarkón lövetem vagy felköttetem. S ha kiderül, hogy a cél mégsem volt olyan jó, mint azt szerettem volna hinni és elhitetni másokkal, akkor hát sag schon, annyi baj legyen, mi tévedtünk egy kicsit, akik meg nem hittek bennünk és a remek célokban, azok meg felfordultak egy kicsit.

Most már csak az a kérdés, hogy a vezető rabbi szárnyas szavait mottójául választja-e a Klubrádió, s tanítását márványba vésve kihelyezik-e a rádió portáljára?

Forrás

A fent említett adás ide kattintva hallható.

Becso

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Gábor Gyurka te átkozott zabigyerek! Te nagyon becstelen! Ha igazi bolsevik szarevőt akarsz látni, hát csak bámuljad a tükrödet!
  Te emlegeted Gulágot, meg Sztálint?
  Az a beteges agyad vissza tud még révedezni Rákosira, meg Péter Gáborra? De sorolhatnám Farkast meg a társait!
  Na szenilis vénember!
  Ezek müködtek együtt a te Sztálin elvtársaddal, és ők töltötték meg a Gulágot 800 ezer Magyar honfitársunkkal!
  Jó ha ennek fele élve visszatért, az is eleven halottként!
  Te ennek ellenére veszed magadnak a bátorságot és a normális zsidó származású magyar embert pellengérre állítod!
  Ez a kőkemény bolsevik multadat fémjelzi!
  Volt e bátorságod az éppen aktuális nyugati seggbe belerúgni; hogy mi is van náluk az antiszemitizmussal?
  Gondolom, hallottad, hogy már fejfedővel sem mehetnek ki az utcára mert agyba főbe verik Őket!
  És még örüljenek ha nem metszik át a nyakukat!
  Ha szereted zsidó “testvéreidet”, tegyél értük; Berlinben, Párizsban, hogy ne keljen félniük, ne lőjék Őket halomra!
  Magyarországon, ahol hál’ Istennek, Kánaán van a kisebbségek számára, nem illik neked pöffeszkedni, felsőbbrendűt játszani!
  Jó lenne már visszavonulnod!!!

 2. Üzenet a MAZSIHISZ-nek!
  Heischler elvtárs! A kommunizmus ’89-ben megbukott! És önök még nem oszlatták fel a párjukat? Messziről miért nem kerülik a politikát, főleg a komcsi-libsinek elkeresztelt eszmét! Foglalkozzanak inkább a Párizsi, Berlini zsidó testvéreikkel, akiknek nyugaton ismét az üldöztetés az osztályrészük!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét