Mint arról mi is beszámoltunk, az emberi jogok világnapja alkalmából szervezett interaktív programot a Zsolnay Kulturális Negyedben az Emberség Erejével Alapítvány – írta a Pécsi Újság.

Cikkük szerint a rendezvényen diákok és pedagógusok ismerhették meg a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását is élvező szervezet emberi jogi neveléssel foglalkozó programjait. Olyan témák kerülnek terítékre, mint például a gyermekjogok és a szivárvány családok.

Ez borította ki Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőt,

ki Facebook-posztjában intézett kirohanást a rendezvény ellen. Bejegyzése végén a Bibliával érvelt, idézve Máté evangéliumát:

„Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsik közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tenger mélyébe vetnék. Jaj, a világnak a botrányok miatt!”

Előzmény után “utózmány”…

Tordai Bence szintén a Facebookon reagált:

“Üzenet egy bigott, gyűlölködő álkereszténynek – igen, Dr. Hoppál Péter, neked!
Azt én – ateista humanistaként – is elismerem, és nagyra tartom, hogy a valódi kereszténység a szeretet vallása. Te és a hozzád hasonló kormánypárti álkeresztények viszont a gyűlöletkeltés elé tett fügefalevélként használjátok a kereszténységet, amivel egyszerre járatjátok le magatokat és – ami nagyobb baj – a vallást magát.

És ami a konkrét idézetet illeti: egy fideszkádéenpés 2019-ben inkább ne értekezzen arról, hogy mi botránkoztatja meg az embereket! Ezzel csak magadat teszed röhejessé.
Viszont ha már Máté Evangéliuma, van benne számodra egy másik, tanulságos részlet:
“Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fogtok megítéltetni; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek majd.”

Becso

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét