Embernek lenni, egy egyre embertelenebb világban – hogy ne csak annyit érjünk, mint amennyi pénzünk van” – ezzel a szlogennel szervez karácsonyi ünnepséget a Minden Ember Számít Egyesület (MESZE) azoknak, akiket nem vár az otthon melege, a család szeretete, illetve mindenkinek, aki napjainkban nélkülözni kényszerül.

A szervezők 2017. december 23-án szombaton 14 és 17 óra között a Blaha Lujza téren zenés műsorral egybekötött Karácsonyi Ünnepséget, étel- és ajándékosztást tartanak hajléktalanok és mélyszegénységben élők részére, fűtött sátorban, ismert civilek és művészek részvételével.

Ujhelyi Sándor főszervező úgy véli, hogy közelebbről megismerve egyes sorsokat, beláthatjuk, hogy akár mi is bármikor kerülhetünk az ajtón kívülre. És onnan már szinte nincs visszaút. Ezért arra buzdít mindenkit, hogy a szervezőkkel közösen – egy kis ünnepi műsorral, meleg étellel, ajándékokkal – tegyék ünneppé az idei Karácsonyt minden rászoruló részére, egyszersmind felhívva a társadalom és a döntéshozó politikusok figyelmét a szegénység égető és megoldatlan problémájára.

A tervek szerint mintegy 500 fő részére készül lecsós rizses hús. Az ebéd- és ajándékosztás 14 órakor kezdődik. A rendezvény ötletgazdája mindenkit arra biztat, hogy csatlakozzon az adakozáshoz.

Lehet adományozni

A szervezők várják civilek adományait, főként tartós élelmiszereket, édességet, gyerekjátékokat, amelyek érkezhetnek akár egy egyszerű szatyorban vagy ünnepi csomagolásban is. Pénzügyi adományokat a VKE 11600006-00000000-46262837 számú számláján fogadnak.

Lesz zenés ünnepi műsor is

Az ünnepi zenés műsorban jelezték fellépési szándékukat:

L.L. Junior, Lakatos Krisztián, Bangó Marika, Mohamed Fatima, Kovács Gigi, Zámbó Árpy, Romeo, Tibi Ton, Kondi Kriszta, Kövesdi Ákos, Kovács Róbert, Zámbó Krisztián, Bello Sláger Jani, Pesti PC Boros, Kalla Roland, Varga Gábor Vilmos, Hortobágyi Margó és Gaburi Attila, Rock Lady, LIZA, Vas Gyuszi, Gallyas Laci, Kóti Norbi és Betti.

Műsorvezető-házigazda a színpadon Cserháti Pál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét