Rekordot döntött az adós magyarok száma

Már 5 millió adós szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Közben a nyilvántartott hitelszerződések száma 9,6 millióra nőtt.

Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, hozzávetőleg 30 ezerrel többen, mint egy éve – olvasható a Világgazdaságban.

A lap a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adatait ismertetve arról ír, hogy a hitelszerződéseik miatt a rendszerben szereplő magánszemélyek száma ráadásul úgy emelkedik folyamatosan, hogy a nyilvántartott rossz adósok száma fokozatosan csökken: június végén 1,8 millió fennálló és megszűnt lakossági mulasztást tartott nyilván a BISZ, ami 75 ezres, 8,7 százalékos csökkenés éves szinten. Eközben az élő és megszűnt hitelszerződések száma 9,675 millióra nőtt.

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait idézve arról is ír, hogy dinamikusan nő az új lakossági hitelszerződések volumene: az év első öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerződés született, ami 43,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Nőhet a lakáshitelek törlesztőrészlete

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük