Írom a levelem Pintér Sándornak, Európa leggazdagabb belügyér urának!

Elhintetted már régen a mindenkori politikai hatalomnak való megfelelési kényszer kártékony magvait, ahelyett, hogy annak írmagját is kiirtottad volna!

Európa legtehetősebb belügyérének!

Írhattam volna azt is, hogy kedves Sándor, hiszen régóta ismerlek és tegező viszonyban is vagyunk természetesen! De szerintem mára oly mértékben elidegenedtél a szakmától, a politika és a pénzcsinálás bűvkörébe kerülve, hogy igazán meg sem érdemelnéd a szívélyes megszólítás bármely formáját. Most még sajnállak is, hogy évi többszáz milliós adófizetésed helyett be kell, hogy érd az alig több mint kétmilliós közteherviseléssel. Elhagytad az állományt végleg és csak arra ügyelsz, hogy megadd a módját annak némiképp, hogy a rendőrség is hozzád tartozik a törvény szerint. Ígérni mindig is tudtál, most is jöttél az életpálya modellel, elcsented tán az ötletet az oktatástól? Amikor még a békásmegyeri lakástűznél a Jós utcában együtt intézkedtünk, akkor személyes jelenléteddel kivívtál némi tekintélyt, amit azóta már elveszítettél teljes mértékben! Nem is csodálnám, ha végleg nyugdíjba mennél, nem csak úgy, mint most átmenetileg.

Hagytad, hogy munkatársaidat megfosszák szerzett jogaiktól, hogy megkérdőjelezzék az állomány szavahihetőségét a semmisségi törvénnyel, hagytad, hogy a TEK létrehozását rád erőltessék, más rendőri szervezeti egységek átszervezésével egyidejűleg. Hajdani esküdet megszegted azzal, amit azóta az állománnyal tettél, vagy hagytad, hogy tegyenek! Régóta mutatkoztak jelei annak, hogy a politikával kacérkodsz, és lefeküdtél annak. Elhintetted már régen a mindenkori politikai hatalomnak való megfelelési kényszer kártékony magvait, ahelyett, hogy annak írmagját is kiirtottad volna! Emlékszel, anno még abban az un. „átkosban”, arra az MTV- s ügyre, amikor a gazdasági igazgatót eljárás alá vonták és az ügyet vizsgáló főtiszt lecsapta íróasztalodra igazolványát azzal, hogy ő ebben a politikailag irányított eljárásban nem kíván részt venni? Emlékszel arra a “másik” Tasnádira, akit a hajdani RSZVSZ-es, majd Apeh-os jó szolgálataiért, előbb a biztonsági cégedbe emeltél vezetőnek, majd utána kabinetfőnöködnek tetted meg annak ellenére, hogy jól tudtad, mit és hogyan dolgozott állambiztonsági tisztként.

Egyszer elszámolhatnál már mindezekkel,

amiket eddig felsoroltam, meg az összes körülötted lévő csókossal is, akik neked köszönhetik kiváló megélhetési állapotukat, annak ellenére, hogy vétkesek voltak, akár halált okozó ittas jármű-vezetésben, akár elöljárói hatalommal való visszaélésben, vagy más törvényt sértő balhékban. Borsózik a hátam attól, hogy a Pallag féle parlamenti vizsgálóbizottság előtt egy főtiszt jegyzőkönyvben nevezett meg olyan magas beosztású megyei rendőrtisztet, aki szerinte együttműködött a bűnözőkkel, te meg miniszteri biztossá nevezted ki őt, arra kérted, hogy vizsgálja, felügyelje azokat az ügyeket, melyekhez hasonlókban a parlamenti bizottság előtt nyilatkozó munkatársa szerint maga is részt vett. Nem semmi ember lettél te Sándor! Nagy utat jártál be az OTP-nél is, nem hiába rendelted el annak idején, hogy a teljes állomány, takarítónőtől a tábornokig egyik napról a másikra oda utaltassa jövedelmét, hálásak is lettek neked ezért. Kalandos úton jutottál a miniszteri székbe, taxisblokádtól kezdve egészen idáig.

Kíváncsi vagyok, mit lépsz majd tavasz után. Hiszen a A Magyar Nemzet azt írja, hogy az idén 70 éves (hivatalosan már régen nyugdíjas) Pintér a pályafutása kezdetén a Belügyminisztérium gépkocsi vezetőjeként dolgozott, később budapesti, majd országos rendőrfőkapitány lett, majd mindhárom Orbán-kormány alatt ő vezethette a belügyi tárcát. Arra is kíváncsi vagyok még persze, hogy ki lőtt rá a rendőrpalotára és kifújta le a TEK harci járművét a Vörösmarty téren, egy vicces legény, vagy egy terrorista üzent piros festékkel valamit. A többi veled kapcsolatos történetet már meg sem említem. Tavasz után foglalkozzanak velük azok, akiknek az a dolga. Nem fognak unatkozni, az már biztos! Egyébként is már rég eljött az ideje annak, hogy innen, ahol most vagy, végleg lelépj!

Egy, még ma is rendőr, a régi időkből.

A TEK váltásidőben TEKhetetlen – a terrorelhárítás ilyenkor szünetel

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük