A TEK váltásidőben TEKhetetlen – a terrorelhárítás ilyenkor szünetel

Mint arról a Városi Kurír beszámolt, a Vörösmarty térnél állomásozó TEK – tankot ismeretlenek vörös festékkel kidekorálták. Bakondi György azzal magyarázta az esetet, hogy „váltásidőben” a terrorelhárítás szünetel.

Nonszensz! Ebédidőben támadni?

Bakondi, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát.

Na jó, arra még a legelszántabb TEK-esek sem készülhettek fel, hogy az elszánt – jelen esetben ártalmatlan – elvetemültek kilesik, hogy mikor van váltásidő és akkor csapnak le festékszóróikkal.

Bakondi szerint az ominózus eset váltásidőben történt, a terrorelhárítóknak pedig nem a csapatszállítójuk, hanem a karácsonyi vásáron tartózkodók védelme a feladata.

„Sajnos egyesek esetleg ebből viccet csinálnak”

– tette hozzá.

Gábor György filozófus közösségi oldalán csak annyit jegyzett meg:

Ezek tényleg alkalmatlan, inkompetens marhák. Azt mondja a TEK szóvivője, hogy “ezért páncélozott járműnél ekkor csak a jármű vezetője tartózkodott, akinek nem dolga arra figyelni, hogy a járműnél emberek vannak.” Az a nagy büdös helyzet, hogy a harckocsi nem jármű, nem Lada, nem a 6-os villamos vagy a 49-es busz, nem is kerékpár vagy roller, hanem gépágyúval felszerelt, lövegtoronnyal ellátott fegyver, harcjármű. Vagyis a kollégák nem a kocsma falának támasztott biciklit hagyták őrizetlenül, hanem egy olyan kis játékszert, amivel akár falat is lehet bontani. Annak, akinek épp a birtokába kerül.

Egy kommentelő hozzáfűzte:

„BREAKING NEWS! A fenti TEK-közleményt követően – tekintettel a terjedő aljas rágalmakra, melyek nem átallják a haza biztonsága felett őrködők nehéz munkáján köszörülni a nyelvüket – a Szervezet a következő közleményt bocsátotta ki:
A sok léha és felelőtlen élcelődés miatt, mely a tuggyukkik aknamunkájaként terjed széltében-hosszában, a TEK az alábbi nyilatkozatot teszi közzé:
A harci jármű lefestését egy nagyon is átgondolt terv szerint, maguk a TEK emberei végezték, (köztük egy jól kiképzett, ám gondosan álcázott á TEK-nővel) akik így akarták elhitetni a közelben rejtőző terroristákkal, hogy a szóban forgó jármű nem az állami szervezeté, hanem egy hóbortos, ám jómódú civilé, s így, túljárva a csavaros eszű terroristák eszén, könnyen csapdába csalhatták volna az egész tetves bagázst.

Az pedig, hogy egyes felelőtlen és idegenszívű elemek, avval a gyermeteg mesével akarják megsütni a maguk pecsenyéjét, hogy nekik valami közük is volna az egészhez, az mélységesen rájuk vall! Természetesen a TEK vezetőjének korábbi nyilatkozata is a konspiráció része volt, s így, ezzel a teljes körű tájékoztatással, a Szervezet az ügyet lezártnak tekinti.”

Lefújták vörös festékkel a TEK páncélosát a Vörösmarty téren!

(forrás: sztárklikk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük