Dr. Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő, „Mennyiért helikoptereztették Kecskemétre Németh Szilárdot ?”címmel írásbeli kérdéssel fordult Simicskó István, honvédelmi miniszterhez. Divat lett a helikopterezés.
[mnky_ads id=”80″]

Ha valaki vagy helikopterezel

A képviselő szerint, Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés  honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, 2017, december 4-én sajtótájékoztatót tartott “Magyarország megvédi Európa  határait” címmel Kecskeméten a MH 59 . Szentgyögyi Dezső Repülőbázison. Az eseményről számos facebook-bejegyzés is készült, ezek közül az egyikben az látható, az a helikopterezés látható, ahogy  Németh Szilárd katonai  helikopteren utazik, a videóhoz pedig a következő szöveget írták: „Irány Kecskemét”. 

Irány Kecskemét!

Gepostet von Németh Szilárd am Montag, 4. Dezember 2017

 

Az Együtt országgyűlési képviselője a következő kérdésekre várta a miniszter válaszát:
-Miért kellett Németh Szilárdnak helikopterrel Kecskemétre utaznia, amikor Budapest-Kecskemét távolság 88 km és ezt autóval 1 óra 7 perc alatt meg lehet tenni ?
-Milyen repülési útvonala volt a Németh Szilárdot szállító helikoptemek? Honnan szállt fel illetve  a kecskeméti repülőbázisról hova indult tovább?                                                                                          -Ki és milyen jogcímen adott engedélyt arra, hogy Németh Szilárd egy sajtótájékoztató miatt  igénybe vegye a katonai helikoptert?                                                                                                                       -Várható-e, hogy a későbbiekben is a kormánypárt tagjai igénybe veszik a honvédség  különleges járműveit  ahhoz, hogy vidéki sajtótájékoztatójuk helyszínét – autó illetve  tömegközlekedési eszköz helyett – azokkal érjék el ?

A képviselőnek maga a tárcavezető válaszolt.

Nagyon nem erőltette meg magát: vagy éppen edzésre sietett, netán az asszonyával a karácsonyi nagy bevásárlásra igyekezett, így rövidre fogta:

“Kérdéseire válaszolva tájékoztatom, hogy a Szolnokról felszálló helikopterrel előre  eltervezett kiképzési útvonal repülést hajtottak végre pilóta kiképzés céljából, így a Magyar  Honvédség számára plusz költség nem jelentkezett a Kecskemétre történő repülés során. A feladat keretében a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke többek között megismerkedhetett az ott diszlokáló alakulat repülő hajózó állományával, valamint a nagyjavításon átesett Mi-17- képességeivel is “

Vagyis nincs itt kérem semmi látnivaló, haladjunk tovább! Szerintünk viszont van mégpedig  a fideszes kivagyiságon túl a szintén fideszes nagyképű gőgős hazug cinizmus.

Ennyi. Nesze semmi, fogd meg jól.

Minden rendben, csak kiképzési feladatot hajtott a pilóta végre, ha már arra járt–110 kilométert utazva –rezsibiztos Szilárd, akkor beültették a gépbe. Amennyi idő alatt autóval Szolnokra ért, bőven megtehette volna a kecskeméti utat.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]
Úgy látszik, a Fidesz uracskái szeretnek katonásdit játszani, honvédő harcosoknak látszani. Különösen helikopterezni imádnak, akár még falusi lagzikra is, kiváltképpen, ha az embernek ügyes asszonyka a neje. Mennyivel más harci helikopterrel megvédeni a magyar „zembereket” Sorostól. Európa határairól már nem is beszélve. A magyar honvédség nélkül a NATO valószínűleg összeomlana, képtelen lenne biztosítani a tagállamok védelmét. Egy régi film jutott az eszembe, talán van az olvasók között, aki még emlékszik az Ordító egér című szatírára.

Pár éve nagy csinnadrattával adták át a Kubatov – lista névadójának a homokozóját, a közpénzből épített  Fradi pályát. Az ünnep fényét emelendő, három Gripen-vadászgép repült el a stadion fölött, ahogy az Amerikában is szokás a nagyobb meccsek előtt. A kedves olvasó ki nem találná, mi volt az illetékes elvtársak válasza, hogyan “tévedtek” a gépek arrafelé. A Gripenek a hivatalos tájékoztatás szerint egy rendhagyó helyszínen végrehajtott gyakorlaton vettek részt, ami „többletköltséget” nem okozott, lévén amúgy is tartanak gyakorlatokat. Érdekes, az avatót megelőző napon este főpróbát is tartottak a Gripenek a stadion felett, tehát a gyakorlatra is gyakorlatoztak. Hende illetékes főharcos akkor további információkkal nem szolgált, mondván minden más részlet 30 évig titkosítva van.

A vezénylő főtábornok alattvalói hatalmukat fitogtatva használhatják látványosságként a honvédség harci eszközeit. Nagy parádé lehetett a katonás megjelenésű rezsibiztos találkozása az állománnyal. Arra külön is kíváncsiak lennénk, hogyan ismerkedett meg a Fidesz nagyágyúja a gép képességeivel? Talán még díszsortűz is volt a tiszteletére. Elvégre, az jár a PÁRT alelnökének.

Kapcsolódó cikk,forrás ugyancsak Német Szilárd közösségi oldala

Németh Szilárdnak semmi sem drága

[mnky_ads id=”4668″][mnky_ads id=”4670″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét