Sorting by

×

Hivatalos: robbanószerkezet volt a lezuhant drónon – Benézte a “rémfelkészült” magyar illetékesség?

Egyre erősebben vetődik fel a magyar hatóságok felelőssége annak kapcsán, miért nem lőtték le azt a drónt, amely 40 percig repült a magyar légtérben csütörtökön este, majd Horvátországba repült át, ahol hét perc után lezuhant. Mario Banozic horvát védelmi miniszter közlése szerint a drónra egy bomba volt rögzítve – írta meg a Népszava.

Felkészült, megvéd, de mire és mitől?

Mario Banozic horvát védelmi miniszter megerősítette azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint robbanószerkezet is volt a csütörtökön, Zágrábban lezuhant drónon. Hasonlóképpen nyilatkozott a katonai rendőrség vezetője, Vlado Kovacevic is. Banozic elmondta, a vizsgálat végső fázisba érkezett, de megállapították, hogy bizonyos maradványokon robbanóanyag-elemeket fedeztek fel.

„Megtaláltak egy fekete dobozt, ennek alapján várható a repülési adatok megállapítása. Ezt összehasonlítjuk a vizsgálat másik ágával, amelyen a NATO-tagokkal együtt dolgozunk, és rekonstruáljuk a drón útját”

A vizsgálat kimutatta,

nem csak a drón, hanem a rajta lévő robbanószerkezet is szovjet gyártmányú volt. Vagyis egyértelműen megállapítható, hogy nem felderítő gépről volt szó.

Útlevele nem volt….

Banozic közölte, továbbra sem tudni, oroszoké vagy ukránoké volt-e a drón. Előzőleg a 24Sata című lap azt írta, hogy

az ukrajnai Vinnyicából szállt fel,

de kérdés, ukránok vagy oroszok lőtték-e fel, így önmagában ez nem visz közelebb a megoldáshoz. Mint a horvát védelmi miniszter elmondta, a gép lezuhanásának helyét megtisztították, már teljesen biztonságos, de a rendőrség továbbra is megvizsgálja, hogy maradt-e a gépben veszélyes anyag. Banozic megerősítette, hogy a bomba felrobbant, de egyelőre nem tudni, mikor.

“Most ennek az idejét próbáljuk meghatározni”.

Szerdán rendkívüli, miniszteri szintű NATO-ülést tartanak, ahol – mint a horvát védelmi miniszter rámutatott szó lesz arról, milyen mulasztásokat követett el a drón kapcsán Magyarország és Románia. Utóbbi területén csak rövid utat tett meg a gép.

“Ha ezt a helyzetet időben észlelték és megoldották volna a szomszédos országokban, ma nem tartanánk itt. Arra fogunk választ keresni, miért történtek a mulasztások. Románia és Magyarország védelmi minisztere aznap azt mondta, hogy értékelik a történteket”

– mondta.

Ezalatt Orbán hazai használatra….

“Számunkra Magyarország biztonsága az első!”

Ide illik….

 

Hivatalos: robbanószerkezet volt a lezuhant drónon - Benézte a "rémfelkészült" magyar illetékesség?

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.