Sorting by

×

Orbán “stratégiai-nyugodt” és “stratégiai-hazudozik” a képünkbe!

Orbán Viktor közösségi oldalának kezelője a szokásos kép-pár szó kombó helyett “hosszú lére eresztette” a mondanivalót remélve, hogy a fanatikus követők kibetűzik az nekik szánt üzenetet.

Hogyaszongya….

“A nemzetközi politika nehéz műfaj. Én több mint harminc éve űzöm ezt a szakmát.

Ez a harmadik háború, amely a szomszédságunkban zajlik a kormányzásom alatt. 1999-ben, egy nappal a belépésünk után a NATO beavatkozott a koszovói háborúba. 2014-ben a krími válság, most pedig a második ukrán–orosz háború jön szembe velem.

A kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.

Ilyenkor nem megengedhető, hogy a kampány szempontjai a nemzeti érdekek elé tolakodjanak. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni.

Háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés.

Az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni.

Ez azt bizonyítja, hogy nincs rutinjuk, nincs tudásuk, és hiányzik belőlük a felelősségérzet.

Felelőtlen nyilatkozataikkal csak olajat öntenek a tűzre, ez pedig Magyarország érdekeivel ellentétes. Kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség.”

A kommentekből….

“Mondja, a “stratégiai nyugalom” része a stratégiai hazudozás is? Azt hazudták: Soros pénzel és irányít minket. Pedig Önök voltak a fizetett és támogatott ösztöndíjasai. Azt hazudták: oltásellenesek vagyunk, akik a covid áldozatait politikai célokra használjuk. Pedig Önök voltak azok, akik keselyűmódra milliárdokat nyerészkedtek a járványkezelés beszerzésein. Azt hazudják: bele akarjuk sodorni Magyarországot az ukrán háborúba. Pedig pontosan tudják, hogy senki nem akar háborút, egyedül az Önök barátja és szövetségese, akinek a tankjai csörtetnek Kijevnél. Azt hazudják: Önöknek Magyarország az első. Valójában csak a pénz és a hatalom. Semmi más. És ezért bàrmilyen hazugságra képesek bármilyen helyzetben. Fejezzék ezt be! Ez nem kommunikációs játék! Ez nem zsebre dugott kézzel való vonulgatás a brüsszeli folyosókon… Legyen méltó még a hivatalához erre a hátralévő pár napra…”

“A forint, mint Brüsszel áldozata, a NATO, amely egyik nap megvéd, másik nap már nem véd meg minket, a friss kormányhatározat, hogy azért csak átmehet rajtunk az ukránoknak szánt fegyverszállítmány, ha van egy köztes megálló – hogy illeszkedik a fantasztikus kormányzati tapasztalatokba?”

“”A nemzetközi politika nehéz műfaj. Én több mint harminc éve űzöm ezt a szakmát.” Hát, ha harminc év tapasztalatával is csak véreskezű diktátorok hátsójába tudott minket navigálni a nemzetközi politikában, ahonnan ráadásul most barna orral kell világgá kürtölni, hogy mi elítéljük őket és az általuk mindig is előszeretettel alkalmazott erőszakot, akkor szerintem ideje másik szakmát keresnie.”

“Mivel a NATO szállít fegyvereket Ukrajnának, és tudtommal mi is NATO tagállam vagyunk, akkor gyakorlatilag mi is szállítunk. Vagy azokkal a fegyverekkel nem az oroszokra lőnek az ukránok?”

“Felelős politizálás=hinta. Biztonság=hadsereg szerű képződmény. Stabilitás=400 forint közeli euro. Na erre lehet gombot varrni!”

Kapcsolódó

 

Orbán "stratégiai-nyugodt" és "stratégiai-hazudozik" a képünkbe!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.