Röviden – a Politico Orbán Viktor alsójáról

A Politico brüsszeli és londoni Playbooks szerkesztője többek között Orbán Viktor napokban indított angolnyelvű  hírlevelét sem kíméli elemzésében. Persze nem csak Orbán művét vesézi ki, de miket -természetesen- ez érdekel a legjobban.

A tudás hatalom (is) lehet, a Politico szerint

Tudok egy -két dolgot a politikai hírlevelekről,

-kezdi cikkét a szerkesztő, majd így folytatja:

Ezért vagyok megdöbbenve, hogy Európa-szerte a politikusok saját postafiókjaikból  indítanak hírleveleket, de úgy tűnik, elfelejtettek útmutatást kérni tőlem. Tehát hadd ajánljak fel nekik némi segítséget, a legjobban teljesítés reményében, de  egyértelművé kell tennem, hogy a hírlevél rendkívül nehézműfaj, mert nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy jól teljesítsen.

Orbán Viktor – The Viktor Brief

Áttekintés: A Magyar miniszterelnök legújabb hírlevelének, célja, hogy megkerülje mindannyiunk bosszantó újságírókat, és közvetlenül beszéljen az (angol nyelvű) emberekkel. Hétfőn jelent meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök „The Viktor Brief” című hírlevele. Heti frissítéseket ígérve „rendszeresen exkluzív tartalommal” írják, ám nincs bizonyíték „exkluzív tartalomra” vagy szerkesztőre.

“Szép munka” azonban a homályos, fenyegető  szlogen –

„A cél nélküli nemzet elhalványul”

(esetleg eltűnik – a szerk.) nem feltétlenül kapcsolódik a hírlevél többi részéhez, de  ütős.

Cím: Több Viktor röviden, de a brief alsónadrágot is jelent, így hírlevél címe akár

Viktor gatyója is lehetne …..

Tervezés: Megdöbbentő : a hírlevélnek a postaládába érkező verziójában nincs tényleges szöveg, hanem a szövegdobozok fotósorozata, amelyek hiperhivatkozások Orbán webhelyére.

Értékelés: 2 pont az adható 10 -ből – és az ujjam a leiratkozás gombon lebeg. Ne hagyd abba a napi munkát, Viktor – kellenek az olyan jogszabályok írása, amelyek megszorítják a sajtószabadságot -jegyzi meg keserűen  Zoya Sheftalovich a szerző.

A portál cikke Orbán mellett még négy másik politikus hírlevelét is hasonló stílusban vesézi ki.

Kapcsolódó

 

politiko
illusztráció: V.K.

2 hozzászólás

  • 2021.09.17 - 09:13
    Közvetlen hivatkozás

    Hat a “brief” valoban ferfialsot (is) jelent,- nem tudom, hogy orban tolmacsanak a newsletter miert nem jutott eszebe, az is inkabb birtokos jelzokent, vagyis orban viktor’s newsletter (meg mindig nem birom nagybetuvel irni a nevet), szoval talan az lenne a legjobb, hogy EGYALTALAN ne reklamozza magat, semmilyen szinten se, mert nincs mit! Mi lesz, ha egyszer visszakerdez valaki, hogy megis hogy erzi magat abban a szituban, hogy Magyarorszagon haltak meg az elso 3 hullam alatt a legtobben? Akkor mit fog valaszolni egy tenyfeltaro kulfoldi ujsagironak? Hogy viszont a CSOK-ot milyen jol kitalaltuk? (Mondjuk azt se, de kb. ezt valaszolna!)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük