Segítsen, aki tud! Gyűjtést indított a holtan talált indiai egyetemista családja, hogy hazaszállíthassák a holttestét

Adománygyűjtést indított annak a fiatal indiai férfinak a családja, aki hétfőn tűnt el Budapesten, majd sajnos már csak holtan találták meg.

Eltűnt, kerestük….

Mint azt mi is megírtuk, a 29 éves Raza Shamsh pár éve már Magyarországon élt, a Szent István Egyetem PhD hallgatója volt. Hétfőn hajnalban veszett nyoma, utoljára a Boráros téren látták. A fővárosban élő rokonai, barátai, ismerősei kétségbeesetten keresték őt, számtalan posztot is írtak róla a Facebookon, amelyekben azt kérték az emberektől, hogy aki látta a fiút, értesítse őket. A rendőrség is kereste az egyetemistát, akiért a nem Magyarországon élő családtagjai is nagyon aggódtak.

A fiatalembert már csak holtan találták meg

– ezt Raza Shamsh unokatestvére, Mohammed Rashid erősítette meg a Facebookon.

https://www.facebook.com/king.rashid.338/posts/1811098275709332

A Budapesten élő barátok, ismerősök a segélykérő posztokban azt írták, sajnos nem zárható ki az öngyilkosság. Az unokatestvér az adománygyűjtő oldalon megosztotta az eltűnés bejelentéséről készült jegyzőkönyvet, amelyből kiderül, hogy Raza Shamsh mostanában zaklatott volt, ráadásul az eltűnése napján szerelmi bánattól szenvedett.

Hétfőn hajnali 5 óra körül telefonon beszélt litván barátnőjével, aki szakított vele

A lány ezután egy Budapesten élő közös barátjukat értesítette telefonon arról, hogy az indiai fiú azt mondta, a folyóba fog ugrani. A közös barát felhívta Raza Shamsht, aki ekkor azt mondta, hogy jól van, és épp a Duna-parton van.

Hivatalosan nem erősítették meg, hogy a fiatalember öngyilkos lett,

az ügyről a Facebookon folyamatosan tájékoztató unokatestvér is csak annyit közölt, hogy Raza Shamsh sajnos nem került elő élve, megtalálták és azonosították a holttestét. Mohammed Rashid azt is írta, imádkoznak azért, hogy kiderüljön, miért történt a tragédia.

A férfi pénteken adománygyűjtést indított,

hogy unokatestvére holttestét hazaszállíthassák Indiába a gyászoló családhoz, hogy az ottani hagyományok szerint végső búcsút vegyenek Raza Shamshtól.

Mohammed Rashid azért kéri mások segítségét, mert a holttest szállítása a koronavírus-járvány miatt most sokkal bonyolultabb és költségesebb, a család pedig nem áll olyan jól anyagilag, hogy ezt finanszírozni tudja. Úgy becsüli, hogy 5-6 ezer euróba, azaz 1,8-2,1 millióba fog kerülni Raza Shamsh Indiába szállítása, ezért 6000 ezer eurót szeretne összegyűjteni.

Csak egy napja indította el a gyűjtést, de már a célösszeg fele, azaz kicsivel több mint 3000 euró meg is van.

IDE KATTINTVA lehet segíteni a gyűjtésben.

https://www.facebook.com/king.rashid.338/posts/1812603728892120

szuperhős

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük