Semjén izent Önnek, meg Önnek, szóval a “mimagyarságnak”: legyen mindenki ici-pici Szent István!

Semjén Zsolt, mint miniszterelnök-helyettes nem a levegőbe beszél, ha nem is mindig érdemes, de azért figyelni illik szavaira. Augusztus 20-a alkalmából is előállt pár megszívlelendő jó tanáccsal a nép egyszerű gyermekének.

Legyen mindenki kicsi Szent István!

“Ha mindenki a saját helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik, akkor tudjuk folytatni Szent István király országépítő művét”

-mondta Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnökhelyettes a Parlamentben az augusztus 20-i díjátadón.

A politikus hozzátette:

egy kis létszámú nemzet számára csak akkor van megmaradás, ha minden tagjában benne él a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni.

Nincs még egy nemzet,

amelynek uralkodóháza annyi szentet adott volna a katolikus egyháznak, mint az Árpád-ház, vagy arányait tekintve annyi Nobel-díjas tudósa lenne, mint a magyarságnak – fűzte tovább gondolatát Semjén.

Azt nem tette hozzá a saját hatása alá kerülő közszolga,

hogy a valóban sok Nobel-díjasunk nagy része nem “kerítésen belül”, a haza támogatását élvezve lett azzá, hanem a világban szétszóródva. Megjegyezzük, hogy az MTA nemzetivé tétele nem segíti elő, hogy a jövőben itthon ez a szám emelkedne. Ahogy az sem ad újabb löketet a tudós ifjak “termelésének”, hogy az oktatással azt tették főnökével egyetértésben, amit.

Kisszentistváni dilemma

Ha jámbor szarvasokra lövök, schmittelek, buzizok, boltot záratok, fehér lovon lovagolok díszmagyarban, szegényt büntetek, és hajléktalant vagy menekültet üldözök, de azért hányom magamra a keresztet, és élethossziglanig csak szülök, akkor lehetek semjéni kis Szent István?

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük