Sokba kerül az iskoláknak a honvédelmi intézkedési terv készítése

Tűz- és munkavédelemmel foglalkozó cégek hetek óta árajánlatokkal bombázzák az óvodákat és az iskolákat: a megadott adatok alapján bármilyen intézménynek elkészítik a honvédelmi intézkedési tervet, amire a kormány szerint a terrorveszély miatt van szükség az iskolákban és az óvodákban. Ha az intézménynél senki nem akad, aki vállalni tudná az újabb adminisztrációs terhet, akkor mindez nem kevés pénzbe kerülhet.

A munka- és tűzvédelmi cégek nem verik nagy dobra, hogy foglalkoznak honvédelmi intézkedési terv készítésével is. Amelyik vállal ilyet, nem mindig tünteti fel a honlapján. A Magyar Nemzet birtokába került árajánlatok közül például egy kelet-magyarországi kistelepülés óvodájánál 45 ezer forint plusz áfáért ajánlkozott a terv elkészítésére egy cég. Az óvodavezető azt mondta, mindenképp élni fog a lehetőséggel.

Ha nem ezt, akkor más ajánlatot fogad el, de amúgy is rengeteg adminisztrációs feladata van, amire nem tudnak külön munkatársat szerződtetni, így a nevelőmunkától veszi el az időt.

A tarifa általános iskola esetén 65 ezer, középiskolánál, szakiskolánál 85 ezer forint plusz áfa. Ha valaki esetleg kinyomtatva kéri a tervet, annak további 15 ezer forintot kell fizetnie.

Egy fővárosi tűz- és munkavédelmi cég képviselőjét is megkeresték, ő név és cégnév említése nélkül szeretett volna válaszolni a kérdésekre. Azt mondta, 50–150 ezer forintért készítik el a tervet, ez elsősorban az intézmény méretétől, telephelyei számától, az ott tanuló gyerekek és az ott dolgozók számától függ.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Kapcsolódó:

Az ovisok géppisztollyal kergetik a terroristákat? – jövőre bármi előfordulhat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük