Ez a napKiemelt hírek

Egy cég támogatta Semjén Zsolt mulatságait és házfelújítását

A Dunagép Zrt. fizette Semjén születésnapi buliját, a büfésátoros KDNP-s összejöveteleket, de még az édesanyja házát is féláron újították fel. Cserében a cég vezérigazgatója is jól járt, például amikor szemet vetett egy zirci vadászterületre.

Az N1TV-nek kitálalt a cég alapító-tulajdonosa, Győri Imre, akit ma már be sem engednek a Dunagép székházába, amiért nem értett egyet a politikus dotálásával.

Győri Imre a riporternek elmondta, hogy a Dunagép Zrt. eredetileg egy három fős vállalkozás volt, ám 2015 januárjában rájött, hogy egyik tulajdonostársa, Benkovics Antal a cég könyvvizsgálója segítségével arra készül, hogy kiforgassa őt részvénytulajdonából, ami meg is történt.

Mint Győri elmondta, Benkovics egyre inkább azzal foglalkozott, hogy fontos ismerősöket gyűjtsön maga köré, így jó kapcsolatot ápolt vállalatok és intézmények középvezetőivel, sőt, a helyi rendőrséggel is, egészen addig, mígnem horgára akadt maga Semjén Zsolt is.

Benkovics „onnantól azt csinált, amit akart” – mondta el Győri Imre, még vezérigazgatónak is kinevezte magát, és a feleségének is több milliós fizetést adott.

Győri feljelentette tulajdonostársát sikkasztásért, ám a nyomozást a Semjénnel ekkor már baráti viszonyt ápoló Benkovics ellen előbb lezárták, aztán újraindították, végül a Legfőbb Ügyészség akadályozta meg a vádemelést az ügyben.

Győri Imre azt is részletezi az interjúban, hogy a Dunagép a Semjén család egy házát és egy balatoni nyaralóját is féláron újította fel, amint ezt a számára utólag hozzáférhetővé vált számlák is bizonyítják.

Semjén szerint minden szabályos volt

Az N1TV a miniszterelnök-helyettest is faggatta az ügyekről, aki azt nyilatkozta nekik, hogy „szabályos szerződést kötöttünk, és édesanyám, meg a család kifizette”. Arra nem emlékezett Semjén Zsolt, hogy mennyibe kerültek a felújítások, de kizártnak tartotta, hogy féláron dolgozott volna a cég. A Dunagép mindenesetre a nyaralón dolgozókkal még titoktartási nyilatkozatot is aláíratott.

A riportból kiderül továbbá, hogy ugyancsak a vállalat fizette 2015-ben és 2016-ban Tökölön a KDNP-napok összes költségét, sőt, a második alkalommal még a szervezést, a megrendezést, és a teljes lebonyolítást is elvállalta a Dunagép, akinek az alkalmazottai sárga színű egyenpólóban segítettek a szabadtéri mulatság lebonyolításában.

Sermjén Zsolt ezt azzal magyarázta, hogy “a Dunagép valószínűleg szimpatizált a KDNP-vel”.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó:

Megszólalt a Semjén által lelőtt rénszarvas gazdája: nem volt engedély a kilövésre!

About Author

Comments (1)

  1. gróf alsórécsei Récsey Trixi

    Semmilyen nertársnak is jutott egy csík kóla meg egy jól szemlélődő csikó? Nahát!

Szólj hozzá!